‘Poiesis’: el paper com a fil conductor

Manolo Granado i Fernando Ayelo han inaugurat la seus exposició a la Fundació Mutua Levante

el paper com a fil conductor
Visitants de l’exposició inaugurada dijous passat. XAVI TEROL

El passat dijous la sala Auditori de la Fundació Mutua Levante va ser l’escenari escollit per a presentar ‘Poiesis’, una nova exposició dels autors Manolo Granado i Fernando Ayelo, que té com a protagonista principal el paper. Aquests dos artistes de localitats veïnes, Ibi i Villena respectivament, han fet servir diferents recursos com la tinta o el collage sobre paper per tal de donar forma al conjunt de quadres exposats.

A més del paper com la base del projecte, i tal i com va assenyalar Granado, es tracta realment d’una “proposta comú de dos llenguatges artístics diferents però amb un mateix fil: la utilització d’un material fràgil i versàtil com és el paper”.

En aquest sentit, va destacar que l’objectiu principal de l’exposició és que tot aquell que la visite puga percebre “una proximitat entre dues obres conjuntes”. “No és una exposició on dos artistes comparteixen espai, sinó més bé un espai on dos artistes comparteixen la mateixa passió”.

Així mateix, a la presentació va assenyalar també que en aquest procés de creació la interlocució entre els dos ha estat fonamental, així com respectar la propia evolució artística de cada u dels dos i “deixar-se portar per ella”.

Els dos autors es van mostrar molt agraÏts al públic i a la Fundació Mutua Levante. “Voldria agrair a la Mutua per l’esforç que han realitzat per a que pugam estar ací i pugam mostrar el nostre treball”. Aquestes van ser les paraules d’Ayelo a les que es van sumar les de Granado: “Donar les gràcies a la Fundació, no sols per acceptar la proposta, sinó també per l’aportació cultural que esteu fent a Alcoi”.

Per tal de concloure la presentació, Granado va llançar una emotiva reflexió al públic: “En temps de molt soroll mediàtic, el murmuri de la cultura sempre és necessari”.

Aquesta exposició, d’accés lliure, es podrà visitar a la sala A de la Fundació fins al proper 28 de juliol.

Send this to a friend