Portes obertes i activitats per a celebrar el Dia dels Museus

Durant aquest cap de setmana, sota el lema ‘El poder dels museus’

Portes obertes i activitats per a celebrar el Dia dels Museus
Imatge d’arxiu de la celebració del Dia dels Museus a Alcoi, l’any passat.

Cap de setmana de portes obertes i activitats. Així celebra Alcoi el Dia Internacional dels Museus. Sota el lema ‘El poder dels museus’ la totalitat de les sales expositives de la ciutat han programat jornades de portes obertes, podent-se visitar durant el cap de setmana les exposicions permanents i en alguns d’ells, com l’IVAM CADA i La Capella hi haurà actuacions musicals en directe, ha destacat l’edil de turisme, Lorena Zamorano. En el Museu de Bombers (Muboma) s’han organitzat jocs i un concert en el matí de hui a càrrec d’Alcoi Slide (19 hores). La música serà present també en altres dos museus, en l’IVAM CADA, amb una sessió Dj en el vestíbul a les 18 i 21 hores, i en La Capella, a les 12’30 i 13’30 hores, a càrrec de l’Orfeu Ensemble de Cambra.

Per part seua, la col·lecció Museogràfica Paleontològica i de les Ciències ISURUS –planta superior de l’Explora– reobri. Amb tal motiu s’ha preparat una activitat, ‘La cambra fosca’ pensada per als més xicotets, que d’aquesta manera podran descobrir els minerals fluorescents.

Des de dimecres passat dimecres, jornada en la qual es commemorava el Dia dels Museus a nivell internacional, en el Refugi de Cervantes està disponible una aplicació que permetrà conéixer, en 360é, els refugis de La Beniata i la Glorieta, que actualment no estan habilitats per a ser visitats pel públic.

Amb aquesta promoció que es durà a terme de les sales expositives de la ciutat, el departament de turisme d’Alcoi espera “tornar a la normalitat”, després d’uns anys de pandèmia en els quals, no obstant això, “Alcoi s’ha vist beneficiat pel turisme de proximitat”, alguns dels quals, subratlla Lorena Zamorano, “ha repetit amb visites posteriors”.

LA CRÍTICA DEL PP
Aprofitant la celebració del Dia dels Museus, el Partit Popular ha denunciat que el Govern local, manté tancat el museu Explora, el centre d’interpretació de la ciutat. La regidora Lirios García ha qualificat de “extrema deixadesa” el fet que el centre d’interpretació turística, situat en el llit del riu *Barxell, tancara amb motiu de la pandèmia i des de llavors “no ha tornat a obrir de manera regular”. Com explica la regidora del PP, només obri a demanda d’empreses que organitzen visites a Alcoi. O amb motiu, com és el cas d’aquesta finalitat de setmana del Dia Internacional dels Museus. Segons ha explicat el PP, el govern local al·lega per a justificar aquesta obertura a demanda que abans de la pandèmia, en 2019, el museu només va rebre 2.070 visitants. Per a García, amb aquesta conducta, “s’està desaprofitant un dels recursos de la ciutat”. Recorda que que va obrir les seues portes en 2008, va costar més d’un milió d’euros, finançats amb fons del ministeri, la Generalitat i l’Ajuntament a través del Pla de Dinamització Turística.

Send this to a friend