Prevista la vacunació massiva a la població per rang d’edat

Es preveu que la setmana que ve continue el procés a Alcoi sobre la base de les vacunes disponibles i les que arriben

Ahir va finalitzar la vacunació massiva al professorat d’Alcoi i la comarca. | XAVI TEROL

El Complex Esportiu Eduardo Latorre d’Alcoi ha acollit, entre la setmana passada i aquesta, la vacunació massiva contra la Covid-19 al personal dels centres educatius de la localitat i d’altres pròximes de la comarca. Està previst que aquest procés continue en marxa hui i també la setmana vinent, però vacunant a la població en general i per rangs d’edat, depenent de la mena de vacuna que estiga disponible i de la qual arribe.

Al principi, la vacunació massiva al professorat hauria de finalitzar hui, però el bon ritme ha accelerat el procés i el personal docent d’alguns els centres citats han sigut reubicats quant a horari, avançant l’hora, i fins i tot el dia de la vacunació per a poder acabar ahir amb aquest col·lectiu i donar pas hui a un altre grup.

De moment, respecte als grups prioritaris, es continua inoculant la vacuna de Pfizer o Moderna als majors de 80 anys, ja que encara queden persones per rebre les dosis, segons fonts del departament de Salut d’Alcoi. De fet, aquest dilluns, Sanitat va comunicar que almenys el 65% de persones de més de 80 anys havia rebut almenys una dosi de la vacuna i el 38% ja estava totalment immunitzada. La conselleria responsable va anunciar ahir que la setmana vinent donarà per conclosa la vacunació als majors de 80 anys i des de hui mateix es començarà a citar, a través d’un SMS, a les persones de 79 anys.

VACUNACIÓ A LA POBLACIÓ
Des de la conselleria de Sanitat, aquesta setmana s’ha comunicat a l’Ajuntament d’Alcoi la necessitat de comptar amb l’Eduardo Latorre per a seguir amb la vacunació, encara que de moment es desconeixen els dies en què aquesta es podria dur a terme, així com els grups als quals se li subministraria. Aquest segon aspecte està condicionat per les dosis disponibles i les que vagen arribant, ja que d’arribar més dosi de Pfizer es podria continuar amb els majors de 80 anys, i una vegada que es finalitze amb aqueix grup seguir des d’aqueixa edat cap avall, és a dir, les persones d’entre 65 i 80 anys; i per contra, si les que estan disponibles i arriben són d’AstraZeneca es procedirà a començar a vacunar al grup d’entre 55 i 65 anys, que seria el següent en l’ordre d’aquesta vacuna, segons ha declarat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, a EFE. Des d’aquesta conselleria es va explicar ahir que hui mateix es començarà a citar, a través d’un SMS, a les persones de 65 anys per a vacunar-les amb la primera dosi d’AstraZeneca.

La previsió que la setmana que ve l’Eduardo Latorre albergue una nova vacunació massiva ha provocat que el dispositiu no es desmunte i d’altra banda, la suspensió de Firaesport, el programa d’activitats multiesportives que anava a dur-se a terme allí els dies 6, 7, 8 i 9 d’abril.

Respecte al pla de vacunació, es confia que les pròximes setmanes arriben més dosis de vacunes, perquè la citada vacunació siga més massiva, es puga avançar a un ritme major que l’hagut fins ara i arribar al major nombre de persones.

Send this to a friend