Prop de 2.000 persones ja han rebut la segona dosi de la vacuna a Alcoi

En les residències de majors de la ciutat es donen per superats els brots

Personal del Preventori vacunant-se de la segona dosi.

L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés, va informar aquest divendres durant el Ple municipal que el departament de Salut ja ha subministrat la primera dosi de la vacuna contra la Covid19 a un total de 2.915 persones, mentre que altres 1.918 haurien rebut ja la segona dosi. Totes les persones vacunades són personal sanitari i sociosanitari, així com residents en els geriàtrics de la ciutat d’Alcoi.

Indicar a propòsit de les residències, que Francés ha confirmat, d’altra banda, que “la situació està superada” en tots els centres alcoians i que de moment, s’ha vacunat ja a 545 residents amb la primera dosi, mentre que la segona s’ha administrat ja a 300. Així mateix, estava previst que entre ahir i hui es posara la segona dosi als residents que faltaven de Mariola La Asunción i en Pintor Emilio Sala.

D’altra banda, la setmana que ve es començarà la vacunació en el Hogar San José, on s’ha registrat un elevat nombre de contagis, superant els 90 en el pitjor moment del brot. Oficialment, no hi ha hagut confirmació del número de morts.

Disminueix la incidència de manera notable

Recordar, tal com s’ha vingut informant, que els casos actius de Covid19 han continuat baixant aquesta setmana en el departament de Salut d’Alcoi, registrant una disminució generalitzada en els diferents municipis que el conformen. En l’última actualització realitzada ahir, amb dades del dimecres 3 de febrer, es van notificar 2.544 casos actius en l’àrea, la qual cosa suposa 1.273 menys que fa una setmana. Això a més es tradueix en una incidència acumulada de 1.856 casos per cada 100.000 habitants, enfront de la de 2.785 en l’actualització realitzada el divendres de la setmana passada.

Toni Francés fa una valoració positiva després de “setmanes molt dures, amb una incidència molt elevada i una dramàtica pressió hospitalària”. El primer edil afegeix que “les dades evidencien la idoneïtat de les mesures aplicades per a guanyar la batalla a la Covid19, mesures molt dures però necessàries per a doblegar la corba de la pandèmia, reduir el nombre de persones contagiades i alleujar la tensió a l’hospital Verge dels Lliris”.

Send this to a friend