PSOE i PP trauen la seua artilleria i exhibeixen als seus líders regionals

Dos rivals i un mateix barri amb escenaris diferents per a desplegar les seues respectives forces, tots dos recolzats pels seus candidats a la Generalitat

PSOE i PP trauen la seua artilleria i exhibeixen als seus líders regionals
Respectius actes del PSOE i del PP a Alcoi la setmana passada. | XAVI TEROL

La Zona Nord va ser testimoni, la setmana passada, de com PSOE i PP van exhibir múscul de cara a la cita electoral d’aquest 28M. Cada vegada queda menys per a enfrontar-se en les urnes, però de moment es desafien en el ring del míting polític per a prometre a la ciutadania de què són capaces si governen. Ho van fer primer els socialistes, el dilluns a la vesprada, en la plaça Blai Domingo Llidó, en un acte presidit pel seu líder regional, Ximo Puig.

L’ara president aprofitava per a anunciar una inversió de 81 milions d’euros per a l’Hospital Verge dels Lliris d’Alcoi. “Això és política útil. Hi ha política que retalla i una altra que millora els serveis per als ciutadans”, incidia Puig, que durant la seua intervenció també es referia als avanços en educació. En aqueix sentit, criticava que el PP propose “educació gratuïta de 0 a 3 anys” perquè “encara no s’han assabentat que els xiquets i xiquetes valencians ja tenen educació de 2 a 3 anys gratuïta”.

El míting socialista va comptar amb la participació del candidat a l’alcaldia, Toni Francés, el candidat d’Ibi, Sergio Carrasco, la d’Onil, Humi Guill i l’alcalde de Fageca i candidat també, Ismael Vidal. A més, actuava com a moderadora la secretària d’organització de Joves Socialistes de La Muntanya, Rocío Briet.

“Nosaltres creiem en la indústria. Una de les primeres lleis que aprovem va ser la llei de parcs industrials i seguirem amb la política de reindustrialització”, assenyalava el líder dels socialistes valencians. “Mai renunciarem a la plena ocupació perquè volem que tothom tinga un treball digne, i la indústria dona ocupacions dignes”, concloïa.

TORNEN REFERENTS DEL PP LOCAL
L’endemà, va ser el torn dels populars en l’avinguda Hispanitat, on el seu president autonòmic, Carlos Mazón, aconseguia reunir grans referents del PP alcoià, com els ex alcaldes Miguel Peralta i Jorge Sedano, i l’encara president local, Rafa Miró. Els tres protagonitzaven una fotografia quasi històrica després de tot l’esdevingut en el partit en els últims anys, mostrant així el seu suport tant al candidat a la Generalitat com a l’alcaldable Carlos Pastor, que va intervindre per a criticar la gestió de l’actual govern de Toni Francés i va exposar les bases del seu programa electoral, acompanyat dels membres de la candidatura. L’ampliació de l’hospital i la reforma pendent de dos instituts van centrar el seu discurs.

Mazón, per part seua, va prometre acabar amb el “infern fiscal” arremetent durament contra la política de Puig.

Send this to a friend