Ràdio Nacional gravarà hui el concert de la Banda de Bilbao

Ràdio Nacional gravarà hui el concert de la Banda de Bilbao
Banda Municipal de Bilbao

Per primera vegada en quasi quaranta anys actuarà en la programació de l’Associació d’Amics de la Música d’Alcoi una banda de música. Serà la prestigiosa Banda Municipal de Bilbao. Es tracta d’una de les grans formacions professionals bandístiques europees, reconeguda per la seua qualitat i per tindre una temporada de concerts pròpia en el Palau de Congressos i de la Música Euskalduna de Bilbao. El 9 de juny de 1895 la Banda de Música de Bilbao oferia el seu primer concert i en l’actualitat està integrada en l’Organisme Autònom Local Bilbao Musika; el director titular és José R. Pascual-Vilaplana, molt benvolgut a Alcoi i al seu poble natal, Muro. Aquesta agrupació, a part dels concerts en el Euskalduna, ofereix actuacions per tot l’Estat i en capitals europees, sempre amb magnifique èxit de públic i crítica. La Banda compta amb vint enregistraments discogràfics.
Aquesta vesprada en el Calderón (19,30 hores) s’interpretarà un preciós programa: “Orient i Occident” Op. 25 de Camille Saint-Saëns, composta pel famós compositor francés amb motiu de la inauguració del Canal de Suez. Li seguirà la “Sinfonia per Banda” de l’autor de l’òpera “La Gioconda”, és a dir, l’italià Amilcare Ponchielli, i una peça del contestà José Vicente Egea titulada “Variacions Agur Jaunak”, inspirada en la música tradicional basca. La segona part estarà dedicada al compositor alcoià Amando Blanquer, del qual José Rafael Pascual-Vilaplana és un gran especialista, oferint-se obres juvenils peró admirables com el pasdoble “Julio Pastor” i la revolucionària Marxa Mora “L’Embaixador”. Finalitzarà el concert amb l’espectacular Simfonia de les Muntanyes d’Alcoi “Entorns”, que el mestre va dedicar a la seua Ciutat natal en 1999.
Aquest concert serà gravat per Ràdio Clàssica d’RNE per a ser emés en diferit el mes vinent de juny en el programa “Plaza Mayor” que s’ofereix els diumenges al matí, donat l’interés artístic que el concert ha suscitat en l’emissora nacional, principalment per les obres d’Egea i Blanquer, i la direcció de Pascual-Vilaplana al capdavant de la Banda Municipal de Bilbao. Amb aquest concert acaba la Temporada 21/22 de l’AAMA en el Calderón, i comencen els preparatius per a X Setmana Gran del Piano la qual tindrà lloc entre el 10 i el 17 de juny pròxim.

Send this to a friend