Raquel Vañó entra a formar part de la Selecció Espanyola de Carnissers

Representarà a Espanya en les diferents competicions i exhibicions internacionals

Raquel Vañó entra a formar part de la Selecció Espanyola de Carnissers
Resideix a Banyeres, on treballa, encara que és d’Alcoi.

Raquel Vañó Verdú ha sigut designada per a formar part de la Selecció Espanyola de Carnissers. Aquesta professional, que regenta Carnicería el Gourmet en el Mercat de Banyeres, serà un dels nou representants que integraran l’equip que representarà a Espanya en les diferents competicions i exhibicions internacionals del sector de la carn, un equip que està format per professionals procedents de diferents punts d’Espanya, especialitzats en totes les disciplines (especejament gruixut i fi, elaboració artesanal, preparació en aparador, etc.).

Raquel, que resideix a Banyeres encara que és originària d’Alcoi, va aconseguir recentment el Premi a la Innovació atorgat durant el I Encontre d’Artesans de la Carn, com a reconeixement a la seua contribució al desenvolupament del comerç a través de les novetats que introduïx en el seu negoci.

Forma part de l’equip nacional dins de l’especialitat d’Elaboració i Presentació. Fa més d’una dècada que està al capdavant de la seua carnisseria, negoci que va obrir sense tindre a penes contacte previ amb el sector carni. El seu amor per l’ofici i les seues ganes d’oferir elaborats selectes, diferents i cridaners, ha fet que destaquen les hamburgueses gurmet, que triomfen en el seu establiment. Qüestions com aquestes van ser les que la van portar a especialitzar-se en el món de la carn.

Amb gran capacitat de treball i resolució, Raquel es caracteritza pel seu treball meticulós i detallista. Treballa per implantar el seu esperit de reinvenció, donant a conéixer les possibilitats que ofereix el sector del comerç de la carn i que poden suposar una gran diferència i revaloració d’aquest.

Cedecarne, confederació especialitzada a atendre els problemes específics del sector, que s’ocupa a donar solucions dirigides a xicotets establiments regentats per autònoms o enfocades a cadenes de carnisseries, xarcuteries i grans empreses, és la promotora de la creació d’aquesta Selecció, una iniciativa que ja existix en molts altres països. L’objectiu, més enllà dels certàmens que puguen convocar-se, és arribar amb garanties a París 2025, on es disputarà el World Butcher’s Challenge -el mundial de la carnisseria-.

A més a més, la formació de la Selecció persegueix “fer valdre la professió de carnisser” davant la societat i donar visibilitat a un sector cada vegada més valorat i conegut fora d’Espanya, però no tant en territori nacional, on, no obstant això, hi ha grans professionals que res han d’envidar als famosos carnissers francesos o belgues, on l’ofici compta amb un gran prestigi i reconeixement.

Send this to a friend