Recta final per a la restauració del campanar de Santa María

S'estudia ja executar la segona fase aprofitant que estan col·locades les bastides

Recta final per a la restauració
Diverses imatges dels treballs.

Els treballs de restauració i consolidació del campanar de la parròquia de Santa María de Cocentaina han entrat ja pràcticament en la seua recta final, després que arrancaren el mes de març passat. La primera fase d’aquest ambiciós projecte, que en els últims dies s’ha vist una mica condicionada per les pluges, s’ha centrat inicialment en la part superior amb la neteja de la pedra al costat de l’adequació del penell i la col·locació de nous sistemes de subjecció de cara a garantir la seguretat d’aquesta.

També s’han reforçat els carreus del cupulí i de les balustrades superiors al mateix temps que s’han col·locat noves bigues de fusta per a sostindre les campanes històriques del rellotge. Precisament els bronzes que marquen les hores i els quarts, que reben el nom de Sant Jordi (1807) i Santa Bàrbara (1766), ja s’exhibeixen dins de l’església després de concloure el procés de neteja d’aquests.

Mentrestant, s’estan refonent les campanes de volteig batejades com San José i María Ascensión, estant previst que tornen a la torre del temple amb nous jous de fusta quan concloga la intervenció.

Tota aquesta actuació ha sigut possible amb una subvenció de la Diputació d’Alacant, sense oblidar l’aportació de nombrosos fidels, i ara es vol culminar tot el realitzat fins al moment amb la posada en marxa de la segona fase.

“Ja estem fent els tràmits corresponents per a presentar un nou projecte amb la finalitat que puguen seguir les obres des de la sala de campanes i fins a la base del campanar. D’aquesta manera podrem aprofitar la gran bastida que es va instal·lar aquest hivern ja que si no es desmunta aconseguiríem evitar la despesa de 25.000 euros i actuaríem també d’urgència en aquells punts que hem vist que precisen d’una reparació”, comentava aquesta setmana Eduardo Rengel, el rector de Santa María.

Aquest últim feia a més una crida perquè tot aquell que ho desitge puga fer la seua aportació a l’esmentat projecte. “Estem al final davant una iniciativa que persegueix preservar el patrimoni local i que també precisa de molt de finançament per a fer-la realitat. Els interessats a contribuir poden preguntar-nos en la parròquia i els explicarem les diferents formes que hem habilitat per a canalitzar els donatius”, concloïa.

Una vegada es faça possible aquesta segona fase quedaran per restaurar les dues campanes grans, dedicades a Sant Hipòlit i la Mare de Déu del Miracle, i que malgrat que es troben en bon estat se’ls vol substituir el jou de ferro per un altre de fusta amb la intenció d’assegurar el seu correcte manteniment de cara al futur.

Send this to a friend