‘RetratArt’: fotografia i art per Toni Miranda

El fotògraf alcoià presenta la seua nova exposició

fotografia i art per Toni Miranda
Toni Miranda, d’esquena, envoltat de gent que va acudir a la inauguració. XAVI TEROL

La Fundació Mutua Levante ha començat el mes de març amb la inauguració d’una nova exposició, en aquesta ocasió en mans del fotògraf alcoià Toni Miranda. En un any especial per a Mutua Levante, que compleix 90 anys, continuen arribant propostes que evidencien la riquesa artística i cultural de la ciutat, així com la diversitat de disciplines que es poden arribar a fusionar.

Va ser el passat dimecres 1 de març, a l’auditori de la Fundació, quan es va presentar aquesta exposició que rep el nom de ‘RetratArt’.A l’acte van intervindre Toni Miranda, autor de la mateixa, Raül Llopis, regidor de Cultura i comissari de l’exposició i Pep Jordà, en nom de la Fundació. Envoltat de tots els assistents que ompliren la sala, el fotògraf es va mostrar emocionat i molt agraït.

“En juny de l’any passat vaig rebre la proposta de fer ací una exposició, però sense saber molt bé sobre què”, va comentar l’autor. “Sabia que volia fer retrats, però vaig voler anar un poc més enllà”. Així doncs, l’exposició que es pot visitar fins el dia 30 d’abril, reuneix un conjunt de 18 retrats d’alcoians i alcoianes vinculats al món artístic. “Vaig pensar que podia fer una fusió amb les dos disciplines artístiques: barrejar la meua visió sobre cada un d’ells amb la seua expressió artística per intentar aconseguir una doble interpretació de la persona amb dos punts de vista diferents”, va explicar Miranda.

A la presentació es va mostrar al públic assistent un vídeo del making-off del projecte, on es va poder observar la manera en la que ha treballat Miranda amb cadascun dels artistes retratats, des de les fotografies fins el resultat final. En aquest sentit, Miranda va llançar unes paraules d’agraïment a aquest conjunt de persones: “El que m’emporte d’açò és la seua amistat i demostrar que la col·laboració és possible per a crear coses vertaderament especials. He aprés moltíssim de cadascun de vosaltres”.

La presentació va concloure amb unes paraules de Raül Llopis, que va posar en valor la qualitat professional que hi ha darrere d’aquest projecte. “Si la capacitat de Toni en captar l’essència d’aquestes persones, és importantíssima i es veu reflectida en eixos retrats, també ho és la magnífica intervenció que heu tingut cadascun de vosaltres amb la vostra tècnica i les vostres arts”.

Send this to a friend