S’apaga el somni europeu de l’Alcodiam

Un ambient advers i un mal arbitratge fan que els de Lorenzo Pastor tornen a caure en els huitens de final de la WSE Cup

Se apaga el sueño europeo del Alcodiam en Italia
Lorenzo Pastor, entrenador de l’Alcodiam

S’apaga el somni europeu del Patín Alcodiam, que anit va tornar a ser eliminat en els huitens de final de la WSE Cup, el seu sostre fins ara en la segona competició europea més important en hoquei sobre patins.

Els de Lorenzo Pastor afrontaven el partit de tornada en terres italianes amb el marcador a favor, després que en l’anada els blaugranes aconseguiren derrotar al Sarzana per 4-3. Un pavelló ple, el Vecchio Mercato, amb un públic entregat al seu equip van donar ales a un rival que per moments va passar per damunt de l’Alcodiam, que va acabar derrotat per 8-4.

A això cal afegir la complicitat arbitral, els qui davant el dubte van castigar els blaugranes, irrecognoscibles en moments decisius del xoc. La metxa van ser els primers minuts del partit. Al minut arribava el 1-0 i sis després el 2-0. Tot semblava en contra d’un Alcodiam al qual li va poder l’olla de pressió que va ser la pista Vecchio Mercato.

Gonzalo Pérez va aconseguir reduir diferències, però va vindre el tercer i fins i tot el quart, arribant-se al descans amb un 4-1 que deixava l’eliminatòria molt costa amunt per als blaugranes. L’Alcodiam va poder reduir diferències, però Caco Ceschín no va aprofitar el directe per la desena falta italiana. El que sí que va arribar va ser el cinqué del Sarzana, als cinc minuts de la segona part.

El panorama pintava malament per a l’Alcodiam. Va arribar el sisé i a continuació el carrusel de targetes blaves. Primer a Ferran Fotmatjé, després a Javi Verdú i finalment a Agustín Domínguez. Guiri va estar enorme en aquesta fase del partit.

A tres del final, Gonzalo Pérez anotava el 7-2 de falta directa, mentre que en l’últim minut, amb tot ja decidit, van vindre els gols de Javi Verdú i Caco Ceschín que van vindre a maquillar el marcador final.