Satisfacció per la celebració del Nadal a Alcoi

Tots els actes s'han adaptat a la Covid-19 complint amb la normativa vigent

Satisfacció pels actes del Nadal
Imatge presa en la plaça d’Espanya, on es va controlar l’aforament per a l’Adoració. ALDEMAR

La nostra ciutat ha celebrat un any més el Nadal, si bé en aquesta ocasió a causa de la situació sanitària s’ha hagut d’adaptar a la Covid-19. Des del govern municipal es vol agrair a la ciutadania la bona predisposició i comprensió davant les mesures adoptades, així com el bon comportament, ja que es va respectar en tot moment les decisions preses.

“Acabem de viure un Nadal complicat, no hem pogut celebrar els actes com imaginàvem perquè la Covid segueix entre nosaltres i hem hagut d’adaptar tots els actes a la normativa actual, seguint totes les recomanacions dels tècnics experts en cada àrea. Hem pres decisions complicades pensant en el bé comú, i tots ens hem hagut de sacrificar en algun aspecte per a poder viure el Nadal de la millor manera possible. Vull agrair enormement la bona predisposició de la ciutadania i el bon comportament que ha tingut, complint tota la normativa. A més voldria donar les gràcies a totes les persones, entitats, associacions, cossos de seguretat, sanitaris, funcionaris i a la resta de grups polítics per la seua comprensió i perquè han fet possible que la màgia tornara a la nostra ciutat”, ha ressaltat la regidora de Festes, Carolina Ortiz.

Els actes van començar el dissabte 27 de novembre, amb l’encesa de la il·luminació nadalenca i el descobriment en la façana de l’Ajuntament el cartell anunciador de la Cavalcada de Reis. Posteriorment, l’Ajuntament d’Alcoi amb la col·laboració de la Cambra de Comerç, Federació de Comerç i ACECA, va organitzar un any més el Mercat de Nadal, que va comptabilitzar 28.281 visitants en cinc dies.

TRILOGIA NADALENCA

Amb tot, la nostra ciutat ha viscut els tradicionals actes de la Trilogia Nadalenca, Pastoretes, Bàndol i Cavalcada, tots ells adaptats a la normativa *Covid. Tots els actes van mantindre el seu recorregut, però es va reduir considerablement la participació perquè anaren més fluids i la gent estiguera el menor temps possible al carrer. Totes les persones participants van haver d’aportar el certificat de vacunació amb la pauta completa, i la màscara era obligatòria seguint la normativa actual, tant per al públic com per als participants.

Pel que respecta als actes, en les Pastoretes es va suspendre la tradicional ‘torrà’ que es feia en la plaça d’Espanya i la participació va estar controlada i limitada a les persones pertanyents a les entitats. En el Bàndol, es va eliminar el grup del Poble reduint la participació d’aquesta manera en unes 200 persones, i es va ampliar el número de burretes de 10 a 14.

Pel que respecta a la Cavalcada i per a complir amb la normativa, l’aforament de la plaça d’Espanya va haver de ser limitat i controlat per a l’Adoració, ja que és un acte estàtic. Aquestes decisions es van prendre seguint totes les recomanacions dels departaments corresponents.

Respecte a la Cavalcada, enguany, tal com ja hem comentat la intenció és que fora més fluida per a intentar que la gent estiguera el menor temps possible al carrer i va ser un fet que va succeir, reduint de manera considerable el temps de la cavalcada de 4 hores en els últims anys, a 2 hores i mitja. Enguany els Reis Mags no van besar ni es van repartir caramels. Segons van explicar des de l’organització de l’acte, enguany va haver-hi molt menys públic que en altres anys.

Quant al repartiment de paquets, també va haver-hi un número molt menor, amb 300 menys que en els últims anys. També es va reduir el nombre de patges fins als 269 –dels 450 de 2020–, per a d’aquesta manera intentar evitar el nombre de persones que estaven en contacte.

Així mateix, assenyalar que durant el matí del 5 de gener es va poder visitar el Campament dels Reis Mags en el Preventori, un acte organitzat per l’Associació Cultural *Samarita amb la col·laboració de l’Ajuntament i en què enguany va veure reduït el nombre d’entrades per a complir amb la normativa.

Send this to a friend