Serveis Socials duplica la seua plantilla en sis anys

Des de hui mateix es fa efectiva la contractació de 16 persones

Serveis Socials duplica la seua plantilla en sis anys
Al febrer es va inaugurar una nova seu de Serveis Socials a Alcoi.

L’Ajuntament d’Alcoi reforça el departament de Serveis Socials amb un total de 16 contractacions, que són efectives des de hui mateix i que tindran una duració de 6 mesos. El finançament d’aquests llocs de treball correspon a la Generalitat i al propi Ajuntament.

Pel que respecta a l’aportació municipal, a l’inici de l’any es va produir la baixa de dos assessors municipals, dos llocs que no es reemplaçaran per a poder aprofitar així 25.000 euros per a contractar personal en Serveis Socials.

Cal indicar que nou contractacions seran dins del programa d’Atenció Primària de Caràcter Bàsic, en concret, una persona llicenciada en Psicologia, dues persones educadores socials, 4 persones administratives i dues persones tècniques d’Inserció Social; altres sis seran per al SASEM (Servei d’Atenció Específic per a les Persones amb Problemes Crònics de Malaltia Mental) –1 persona treballadora Social, dues persones educadores Socials, dues llicenciades en Psicologia i una persona tècnica d’Inserció Social–; i es farà la contractació d’una persona Educadora Social per a l’EEIIA (Equip Específic d’Intervenció d’Infància i Adolescència). Aquest increment de personal suposa duplicar la plantilla des de l’any 2015.

Amb les citades contractacions la plantilla s’incrementarà en 2021 fins a les 68 persones treballant en el Departament: 12 persones tècniques d’administració, 13 auxiliars d’ajuda a domicili, 9 educadores socials, 7 psicòlegs, 17 treballadores socials, 1 agent d’Igualtat, 2 persones assessores jurídic-social, 1 TASOC, 4 persones tècniques d’inserció social i 2 tècniques de promoció d’Igualtat de Gènere.

Això suposa un increment pressupostari passant dels 1.375.000 euros en 2015 als 2.780.000 de 2021, un increment d’1.405.000 euros i un percentatge d’increment del 102%, segons s’ha explicat des del consistori alcoià.

En paraules del regidor de Recursos Humans, Alberto Belda, “cal destacar l’esforç evident del nostre Govern en polítiques inclusives des que arribem a l’Ajuntament, amb més diners i un gran increment en el personal, ara tindrem 16 persones més. En aquest departament tenim a persones que es dediquen a treballar per a millorar la vida altres persones i gràcies a aquestes noves contractacions encara el podrem fer millor. A més és important indicar que aquestes contractacions estan cofinançades per Generalitat i Ajuntament i dins de la nostra part, 25.000 euros es poden dedicar perquè no s’ha contractat assessors municipals per a substituir als 2 que han sigut baixa”.

Send this to a friend