Setmana fantàstica per al Deportivo

El Deportivo elimina al Laredo i ara espera rival de superior categoria

Els jugadors de l’Alcoyano celebren un gol. XAVI TEROL

El Deportivo va culminar la seua particular setmana fantàstica eliminant al Laredo i classificant-se per a la segona ronda de la Copa del Rei que coincidirà amb els Reis. Els blanc-i-blaus han tirat d’ofici per a superar a un rival corretjós que ha posat les coses molt difícils durant moltes fase de l’eliminatòria. El marcador final ha sigut de 4-1, si bé els càntabres no han llançat la tovallola fins que Ángel, de penal, ha fet el quart gol i ja estava amb un menys per expulsió amb roja directa del central Felipe. En la primera part han marcat Jony Ñíguez i Mourad i res més començar la segona, Juanan ha signat el tercer.
Era el retorn de la Copa del Rei al Collao, des de feia cinc anys que l’Alcoyano no jugava eliminatòria com a local i en aquella ocasió va caure en primera ronda davant el Formentera, equip de Tercera Divisió. Per a evitar la sorpresa de llavors, Vicente Parras ha eixit amb tot i les novetats de Primi, Jony Ñíguez i Jona.
Enfront un Laredo amb molta descaradura tractant de jugar molt avançat a la recerca d’ofegar el joc del Deportivo. No obstant això, qui ha donat primer ha sigut l’Alcoyano, en el minut 6, a l’eixida del primer córner que Jony Ñíguez ha enviat al fons de la porteria, un gol que ha donat molta tranquil·litat als blanc-i-blaus.
No obstant això, el quadre càntabre no s’ha donat per vençut i s’ha anat per l’empat mentre que el Deportivo no acabava d’entrar en el partit malgrat anar per davant en el marcador. Primer ho ha buscat a través d’Álex Pérez, després ho ha intentat Vinatea i la millor ocasió ha sigut per a Manu, qui ha rematat fóra un perfecte centre des de la dreta de Diego.
Però de nou tornava a aparéixer l’efectivitat del Deportivo,  quan més estava estrenyent el Laredo, Mourad s’ha tret de la mànega un tret des de la frontal que ha acabat batent al meta Puras, sent el segon dels blanc-i-blaus.
Aquest gol no ha rebaixat les ganes d’un Laredo que mai ha baixat la guàrdia i ha continuat confiant en les seues possibilitats. Aquesta fe li ha portat a tindre la seua recompensa, ja que quan es pensava que el marcador no s’anava a moure abans del descans, Nacho ha cabotejat de manera impecable un centre de Diego, anotant així una miqueta que deixava les espases en tot l’alt de cara a la segona meitat.
A volta de vestuaris l’Alcoyano ha jugat amb una altra mentalitat, no s’ha deixat menjar terreny com ha succeït en moltes fases del primer període i d’aquesta manera ha arribat el tercer, possiblement en la millor acció d’atac dels blanc-i-blaus fins a aquest moment. Alberto Rubio ha aconseguit arribar fins a la línia de fons i la seua passada arrere l’ha enviat Juanan al fons de la porteria.
Aquest gol ha fet molt de mal en les files del Laredo que anava a rebre un altre colp dur, ara en el minut 62 quan Ángel ha caigut dins de l’àrea i el col·legiat català Brull Acerete no s’ho ha pensat dues vegades i ha xiulat penal, una acció molt protestada pels visitants. El propi migcampista ha llançat la pena màxima enganyant a Puras i fent pujar el 4-1 al marcador.
El suplici per al conjunt càntabre anava a ser encara pitjor, ja que en el 69, amb els ànims visitants alterats, Felipe ha vist la roja directa deixant al Laredo amb deu sobre el camp. En els minuts finals, amb el quadre visitant totalment entregat, l’Alcoyano ha pogut fer el cinqué. Primer Ramón i després Ángel han tingut l’oportunitat de marcar però s’han trobat amb la parada del meta Puras.
La millor ocasió per als de Vicente Parras ha vingut a quatre del final, Juanan ha vist avançat a Puras i ha buscat la vaselina per a batre-li però el meta càntabre amb una parada felina ha tocat prou per a desviar la trajectòria de la pilota i evitar la maneta.

Fitxa tècnica:
Alineacions
Alcoyano: Jose Juan, Jordán (66′ Solbes), Raúl González, Primi, Pablo Carbonell, Alberto Rubio (82′ Antón), Jony Ñíguez, Juanan, Ángel (82′ Jorge Moltó), Mourad (66′ Ramón) i Jona (50′ Diakité)

Laredo: Pures, Toboso, Felipe, Guipu (57′ Encalle), Álex Pérez, Diego, David Sanz (73′ Faozi), Vinatea (57′ Siafá), Manu (57′ Saúl), Nacho i Argos (73′ Juancar)

Àrbitre: Brull Acerete (Català). Va amonestar als locals Mourad i Raúl González i als visitants Vinatea i Manu. Va expulsar a Felipe amb targeta roja directa (min. 69)

GOL
1-0 (min. 6) Jony Ñíguez. 2-0 (min. 34) Mourad. 2-1 (min. 44) Nacho. 3-1 (min. 49) Juanan. 4-1 (min. 62) Ángel, de penal