Sofriment, regal i eufòria final

El Deportivo es retroba amb la victòria després de set partit i derrota 3-0 al Calahorra amb doblet de Raúl Alcaina i un tercer gol obra de Conejero, debutant en el Collao

Raúl Alcaina, autor d’un doblet enfront del Calahorra, celebra el 2-0 després d’un regal del porter visitant. Foto: Quique Reig

Set jornades després, el Collao ha tornat a assaborir una victòria, alguna cosa que no succeïa des del passat 2 d’octubre. El Deportivo ha aconseguit trencar el malefici d’enfrontar-se a un cuer i guanyar per 3-0 al Calahorra. Un marcador que pot fer pensar que el partit ha sigut un passeig per als blanc-i-blaus, però no ha sigut així i en moltes fases el xoc ha estat més prop de la igualada que d’aqueix resultat folgat amb el qual s’ha decidit l’encontre. El detonant ha sigut un regal del porter Limones a set minuts del final, aprofitat per Raúl Alcaina, autor d’un doblet, per a posar la sentència Conejero en el descompte.

Poc ambient en el Collao, possiblement la pitjor entrada en molt de temps, tampoc l’hora del partit, les quatre de la vesprada, ajudava massa. En les files blanc-i-blaves, fins a set baixes, cinc per lesió (Imanol, Pablo Carbonell, Moyita, Soler i Raúl) i dues per sanció (Primi i Rubio), la qual cosa ha obligat a Vicente Parras a haver d’esprémer al màxim tot el que li quedava, amb els retorns d’Adrián Vega i Armental com a principals novetats.

El Deportivo que es trobava a faltar en els últims temps, aqueix que agrada tant en el Collao, encenent als seus aficionats amb una proposta ambiciosa i les idees clares, va posar molt prompte potes enlaire el partit amb el gol de Raúl Alcaina als huit minuts, una diana de pillet, aprofitant la tebiesa de la saga del Calahorra, que es va quedar parada després d’una caiguda d’Agüero en el pic de l’àrea, un núvol de cames es va quedar mirant la pilota i allí ha aparegut l’oportunisme del 19 blanc-i-blau per a marcar, el seu cinqué gol de la temporada, tots decisius fins hui.

Va ser un primer quart d’hora brillant, potser fins a vint minuts de futbol vertical, però a partir d’ací els de Vicente Parras han començat a jugar amb foc, a deixar fer al Calahorra, fins al punt si es fes amb el control del partit. Primer un tret de Baselga, després el propi 9  roget ha tornat a repetir i més tard una successió de serveis de cantonada en els quals el Calahorra ha estat massa prop de l’empat.

Només en una acció el Deportivo ha posat en sobre avís als de La Rioja, en aquestos moments llançats sobre la porteria de Miguel Bañuz, després d’una contra de llibre a cinc minuts del descans, iniciada per Raúl Alcaina, omnipresent en totes les accions d’atac dels blanc-i-blaus, i culminada amb un centre d’Agüero al qual Armental no ha arribat per escassos centímetres.

La segona part ha arrancat com la primera, potser amb major control per part blanc-i-blava, tocant amb molt de criteri i aqueixa paciència li ha donat per a ficar una altra vegada por al Calahorra, que s’ha salvat d’encaixar el segon per la bona parada de Llimes a tret de Raúl Alcaina, una altra vegada el 19 blanc-i-blau, amb la canya preparada i demostrar que és un “killer” de l’àrea.

Després d’aquest inici esperançador del Deportivo, de nou el joc blanc-i-blau ha tornat a decaure i el Calahorra, aquesta vegada sí, que a punt ha estat de silenciar el Collao, quan en el minut 61 el central Edu Lluna ha estavellat la pilota al pal, l’acció ha seguit i després de traure’s de cantonada els de La Rioja han aconseguit marcar però el col·legiat ha invalidat la jugada.

Encara ho anava a passar pitjor quan en el minut 80 el e xblanc-i-blau Gabarre, després d’un centre des de l’esquerra de Recio, ha cabotejat incomprensiblement per damunt del travesser. Però el que és el futbol, l’Alcoyano l’estava passant mal i en l’acció més absurda del encontre, el meta Limones ha buscat rebujar,  acaba donant-li a l’aire i la pilota li passa per davall de les cames, pujant el gol de Raúl Alcaina en el minut 83.

Per fi, ara sí, després de molt de sofriment, jugadors i afició podien respirar tranquils. Del possible 1-1 es va passar al 2-0 per la fallada garrafal del porter del Calahorra. La guinda a un final de partit increïble ha sigut el gol de Conejero, debutant fa una setmana en Zubieta, el mallorquí ha fet el tercer pràcticament en la primera pilota que tocava.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo, Álvaro Vega, Raúl González, Pablo Carbonell, Armental (89’ Conejero), Fran Miranda, Juanan, Koke Sáiz (66’ Pedro Sánchez), Agüero (66’ Revert) i Raúl Alcaina

Calahorra: Limones, Zubiri, Edu Luna (73’ Ángel López), Adrián, Canella, Chinchilla (84’ Álex Arias), Vidorreta, Mario Robles (73’ Pablo Santana), Baselga, Sergio Gil (60’ Recio) i Gabarre

Árbitre: Brull Acerete (Català)Va amonestar al local Raúl Alcaina i al visitant Vidorreta.