Tirisiti supera les expectatives i frega els 29.700 espectadors

És una xifra similar a la de la campanya prèvia a la pandèmia i ha sobrepassat les previsions

Tirisiti supera les expectatives i frega els 29.700 espectadors
Espectadors de la campanya escolar el mes de novembre passat.

El Betlem de Tirisiti és una de les peces clau del Nadal Alcoià, i així ho demostren les xifres collides en la campanya 2022-2023, la primera en la qual no hi ha hagut restriccions ni limitacions a causa de la COVID-19, i en la qual, s’han tornat a registrar números pròxims als d’abans de la pandèmia. Sobre això, segons indica el gerent de La Dependent, la companyia encarregada de les representacions d’aquest famós i singular pesebre, Joanfra Rozalén, el nombre d’espectadors també està supeditat al calendari, ja que, sobre la base d’aquest es poden establir més o menys funcions al llarg de tota la campanya, tant en l’escolar com en l’oberta al públic.

Sobre la base de les dades d’aquesta última campanya, un total de 29.668 espectadors –aproximadament– han acudit a veure el Betlem de Tirisiti entre finals de novembre i principis de gener d’aquest 2023 –en la campanya 2019-2020 la xifra estimada d’espectadors va ser de 31.195– en les 200 representacions que es realitzat.

Rozalén afirma que la valoració “és positiva” i que al principi van ser “conservadors” a l’hora de fer una previsió, situant-la en 25.000 persones, per la qual cosa s’ha superat en més de 4.000 visitants.

De la xifra total, al voltant de 15.000 espectadors han correspost a la campanya escolar, en la qual es van realitzar 100 funcions; 11.680 corresponen a la campanya oberta per a tots els públics; 2500 a les funcions extraordinàries fetes en tres dissabtes de desembre; i 240 espectadors corresponen a les dues funcions de protocol.

Sobre la campanya escolar, el gerent de La Dependent indica que “hem tingut una participació molt il·lusionada. S’han notat els anys en què no s’ha fet Tirisiti amb normalitat”. I és que, precisament el fet de no haver de fer diverses tasques de neteja i desinfecció entre cada representació ha permés augmentar la xifra total de funcions.

Sobre les funcions extraordinàries de desembre, al·lega que “vam atendre a quasi tots els grups que ens ho van sol·licitar”.

Finalment, de la campanya per a tots els públics assenyala que, en tot just unes hores es van vendre 9000 entrades: “és una quantitat importantíssima, però encara quedaven més de 3000 disponibles, i creiem que això és l’ideal, no vendre-les totes de colp”.

VENDA PRESENCIAL
Rozalén detalla que hi ha hagut algunes queixes per no haver-hi entrades en taquilla presencial: “això es presta a una reflexió”. Encara que ja avança que “no podíem assumir un 5% de venda en taquilla, perquè són 7 entrades per funció”. Així, la idea és que aquest tema s’estudie de cara a la pròxima campanya.

Send this to a friend