Un lloc acollidor per a una difícil situació

El Rotary Club Alcoi Font Roja ha invertit en el Punt de Trobada Familiar

Un lloc acollidor per a una difícil situació
A través de la iniciativa solidària, el Punt de Trobada Familiar, compta ara amb nous llibres, jocs didàctics i joguets

Únicament els xiquets i xiquetes que passen per una situació de crisi o de ruptura familiar, saben realment com es viu una posició tan complicada. No obstant això, l’empatia i la solidaritat ajuden a entendre aquesta realitat, les mateixes que ha demostrat el Rotary Club Alcoi Font Roja (RCAFR), en triar el Punt de Trobada Familiar (PEF) de la ciutat per a una de les seues iniciatives solidàries.

El PEF és un espai neutre que facilita el compliment del règim de visites establides durant els processos o situacions de separació, de divorci, protecció d’infància i adolescència. Cada mes, fan ús d’aquest Punt 39 famílies a Alcoi, atenent d’aquesta manera al voltant de 70 xiquets i xiquetes d’entre 0 i 14 anys.

Les famílies usuàries d’aquest recurs, gratuït, tenen l’objectiu que els seus fills i filles troben en el PEF un lloc en el qual relacionar-se de manera positiva amb els seus progenitors i familiars.

Des del RCAFR es destaca que les etapes infantil i adolescent són les que més petjada deixen en una persona per a la resta de la seua vida, per la qual cosa tenen gran importància, i més encara si es tracta de casos en els quals els xiquets i xiquetes viuen crisis o ruptures familiars.

“En el nostre club rotari pensem que la bona labor del PEF s’havia de complementar amb un equipament que abraçara més als que l’han de gaudir. Ja és difícil la situació de conflictivitat familiar per la qual passen perquè tampoc troben en el PEF un lloc apte per les seues necessitats”, explica el president del RCAFR, Lalo Blanes.

Per això, des d’aquest club s’ha destinat la recaptació del Menjar Solidari Modernista que va tindre lloc al setembre de 2019, en l’Hostal Savoy, a més d’una subvenció del Districte 2203 de Rotary a Espanya, a fer el Punt de Trobada Familiar més acollidora. Gràcies a aquests diners s’han pintat les instal·lacions, s’ha dotat d’instal·lació elèctrica, s’han imprés vinils utilitzats com a murals i s’ha col·locat un tendal al pati interior. Amb la recaptació també ha sigut possible comprar llibres, jocs didàctics i material escolar per a la biblioteca del PEF. Així mateix, la Fundació Créixer Jugant ha aportat joguets.

“Coneixem la realitat del dia a dia d’aquests joves i per això volem que aquest Punt de Trobada Familiar siga un oasi de calma perquè puguen suportar el no poder estar amb la normalitat que volgueren amb els seus progenitors”, comenta Blanes.

El PEF d’Alcoi està situat al carrer Nofre Jordà, número 24 i atén, entre molts altres casos, els derivats en els quals existeixen indicis de violència i ordre d’allunyament; o els que tenen règim de visites progressiu.

Send this to a friend