Victoria ‘pare’ del Deportivo

Festa completa en el Collao, amb el Deportivo tornant a guanyar a casa quasi quatre mesos després i l'afició gaudint amb el joc i els gols dels de Vicente Parras

Victoria 'pare' del Deportivo
Els jugadors de l’Alcoià al fons, celebrant el gol de *Juanan a la vora de la primera part. Quique Reig.

Quasi quatre mesos després, l’Alcoyano va poder assaborir una victòria a casa, a més en gran, amb el Collao sent una festa i presentant la millor entrada de la temporada amb més de 3.000 seguidors en les graderies. El 2-0 final ha sigut el millor epíleg a un triomf amb majúscules, que no sols serveix per a allunyar possibles fantasmes, sinó també per a reafirmar a l’equip per als pròxim compromisos davant d’una afició que ha gaudit i vibrat amb l’equip. Juanan ha obert el marcador a la vora del descans i Agüero, amb un gol marca de la casa, ha fet el segon, amb el públic corejant el seu nom.

Es demanava en la vespra que el Collao fora una altra vegada una olla de pressió i l’aficionat blanc-i-blau no va arribar a omplir les graderies, però s’ha vist la millor entrada de la temporada, amb més d’un miler d’invitacions repartides amb aquesta promoció que permetia a cada soci disposar de dues entrades gratuïtes.

La festa va començar a veure’s pràcticament una hora abans del partit, amb la carpa muntada per la Capitania Mora dels Ligeros repartit xocolate i xurros que va fer que molts aficionats s’acostaren a l’aparcament de Gol A.

Una vegada iniciat el xoc, el Deportivo no es va guardar res des de la treta inicial com demanava Vicente Parras en la vespra, jugant per moments jugant-se la vida i tancant a una SD Logroñés que sorprenentment havia deixat al seu golejador Unzeta en la banqueta.

En l’Alcoyano, Parras va tornar a apostar pel doble pivote amb Fran Miranda i Moyita, Armental i Agüero en les bandes i Juanan en la mitja punta. Va caldre esperar fins al minut 12 per a veure la primera intervenció del exblanq-i-blau Jero, a més amb una parada de molt de mèrit, tocant el just per a desviar a córner un tret de Armental, molt participatiu en l’arrancada del partit.

Dos després, una passada arrere del gallec no aconsegueix enganxar-la Moyita, qui dispara fora. En el 21, acció amb varis rebutgos dins de l’àrea de La Rioja, la pilota li cau a Primi en la frontal i el central dispara amb molta potència però per damunt del travesser.

Després d’aquesta agitació inicial, el partit va entrar en una fase d’anada i volta on les onades ofensives del Deportivo estaven més escampades en el temps, encara que les ocasions van arribar, com la que va tindre Juanan en el 35, qui va tocar el just després d’un centre de Lillo i Jero acaba atrapant la pilota.

El cànter de la insistència va acabar per trencar-se en el minut 40, en una acció a pilota parada, després de l’enèsim córner del Deportivo buscant el primer pal i allí Juanan, arribant des de darrere, aconsegueix cabotejar entre un núvol de defensors per a fer el 1-0 que va provocar la bogeria en el Collao.

Bona primera part dels de Vicente Parras, sabent en tot moment el que demanava l’encontre i tenint paciència suficient per a madurar aquest avantatge al descans. En l’arrancada de la segona, l’Alcoyano no ha volgut perdre el fil de la primera, llançant-se igualment a la recerca de l’àrea de La Rioja i en una d’aquestes ofensives, Juanan ha buscat una genialitat dins de l’àrea però la seua rematada ha sigut tapat, perdent-se l’ocasió.

Volta a la càrrega en el 58, ara qui ho intenta és Agüero i gran parada de Jero llançant-se al sòl. El malagueny, amb moltes ganes hui, posa la pilota a l’àrea i ningú aconsegueix tocar-la. Es començava a mastegar el segon, la graderia també el sentia i no parava d’espentar amb les seues palmes i els seus crits.

El guió s’estava complint de tal manera que fins al minut 68, Parras no ha fet el primer canvi, Soler per Armental que no alterava el dibuix de l’equip, mentre que l’SD Logroñés feia un quart d’hora que havia introduït un triple canvi.

S’estava veient vindre, al partit només li faltava la guinda del 2-0 i aquest moment per fi ha arribat en el minut 74, en una brillant acció personal d’Agüero, que ho ha fet tot, quan ha albirat la porteria, ha alçat el cap per a acabar posant la pilota lluny de l’abast de Jero.

Tres minuts després, Parras ha posat el forrellat al partit, substituint a Alcaina i Agüero per a donar entrada a Rubio i Lobato. Especialment emotiva ha sigut l’eixida del terreny de joc del malagueny, amb l’afició cridant “Agüero, Agüero!”, reconeixent el gran partit del 10 blanc-i-blau, recordant la seua millor versió de principi de temporada.

Al final, festa completa en el Collao, l’Alcoyano ha tornat a guanyar a casa després de quasi quatre mesos i l’afició ha gaudit amb el joc del seu equip, que ha sigut acomiadat amb aplaudiments.

Fitxa tècnica

Alcoyano: Miguel Bañuz, Lillo, Primi (87’ Raúl González), Álvaro Vega, Pablo Carbonell, Armental (68’ Soler), Fran Miranda, Moyita (87’ Akono), Agüero (77’ Lobato), Juanan i Alcaina (77’ Rubio)

SD Logroñés: Jero, Monroy, Caneda, Iván Fernández (52’ Víctor Ruiz), Paredes, Jon Madrazo (73’ Asier Córdoba), Emilio Lozano, Sarriegi, Samanes, Alain Ribeiro (52’ Diego) i Gonzalo (52’ Unzeta)

Àrbitre: Brull Acerete (Català). Va amonestar als locals Fran Miranda, Lillo i Armental i als visitants Iván Fernández, Monroy i Caneda.

1-0 (min. 40) Juanan. 2-0 (min. 74) Agüero.