Xavi Castillo celebra ‘30 anys fent el moniato’

L’artista i Pot de Plom fan un repàs de tota la seua trajectòria mitjançant una exposició

30 anys fent el moniato
Xavi Castillo posa amb Carles Esteve al costat de la gran col·lecció de ninots i cartells de la companyia. XAVI TEROL

Després de 30 anys fent el babau, oferint riures i espectacle allà per on va, un podria pensar que ja ha tingut suficient temps dedicat a l’humor en la seua vida. Xavi Castillo, actor i showman a temps complet, compleix 30 anys al costat de la seua companyia Pot de Plom, i sap que encara li queden molts riures que oferir.

El passat dijous 5 de maig, la seu de la Fundació Mutua Levante va acollir una exhibició de diversos articles que han acompanyat a Xavi i companyia al llarg de la seua carrera artística. Des d’atrezo a màscares, disfresses i calders gegants, passant pels cartells usats per a promocionar totes les seues obres. El material recopilat per Pot de Plom és molt divers i espectacular, donant bona fé de tot el treball que hi ha darrere dels seus espectacles, més enllà dels assajos.

L’exposició va comptar amb la presència del propi Xavi Castillo, que fidel al seu caràcter natural i espontani, va servir de guia per als assistents, que mitjançant bromes i anècdotes van conéixer els inicis del grup amb uns primers cartells dibuixats a mà, fins als més actuals. Xavi es va remuntar als inicis del grup l’any 85, quan encara no realitzaven bolos, fins a l’any 92, d’ací la raó d’aquests 30 anys de celebració.

“Òstia, fa molts anys que fem Pot de Plom”, va esmentar recordant aquests inicis a través de tantes memòries. L’artista va reforçar la idea de que “tot està viu”, ja que els objectes exposats són material que s’usa sovint en les seues obres i que després d’una pandèmia que els ha mantingut en pausa, tornen a la càrrega en gran. A més, Xavi va reiterar que l’exposició només contenia una xicoteta part de tot el que han utilitzat al llarg d’aquests bojos anys.

Amb aquest homenatge per a donar conéixer més a fons el treball de Pot de Plom, que no sols s’ha limitat als escenaris, arribant també a fer treballs audiovisuals com una sèrie infantil, adaptacions de contes i llibres, Castillo i el seu equip donen les gràcies per tot el suport que han rebut durant aquests anys “fent el moniato”.

Send this to a friend