Ximo Llorens i Jordi Peidro guanyen el Premi Agatha Christie

La novel·la ‘El decapitado de Horrogate’, escrita pels dos alcoians ha sigut guardonada amb una dotació de 10.000 euros

Ximo Llorens i Jordi Peidro guanyen el Premi Agatha Christie
El jurat ha dictaminat a favor d’aquesta novel·la entre les 266 obres rebudes

Els alcoians, Ximo Llorens i Jordi Peidro han sigut guardonats amb el Premi Agatha Christie pel seu últim treball en conjunt titulat ‘El decapitado de Horrogate’.

Es tracta d’una novel·la policíaca embolicada en misteris que el jurat ha valorat com “una inquietant trama, interessant i originalment construïda, amb picades d’ullet metaliteràries a les novel·les clàssiques d’intriga, misteri i policíaques, incloent-hi referències a personatges inspiradors amb Arthur Conan Doyle, Georges Simenon i la mateixa escriptora anglesa Agatha Christie”.

Aquest primer certamen literari, que porta per nom ‘Premi Internacional de Novel·la de Misteri i Policíaca’ de l’Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria, ha coincidit amb el 130é aniversari del naixement de Agatha Christie.

En total, el jurat compost pels escriptors Santiago Gil i Tina Suárez, l’editora Guadalupe Martín, el filòleg Miguel Hernández, com a secretari, i Carmen Posadas, com a presidenta, van haver de triar al guanyador entre un total de 266 obres. “Hi han hagut 265 persones més que estaven en la mateixa tessitura i altura que nosaltres, que estaven igual d’il·lusionats, però aquest premi reafirma les expectatives i les bones sensacions que teníem mentre l’estàvem escrivint”, argumenta Peidro.

La bona notícia la van conéixer la setmana passada, quan es va donar a conéixer la fallada del concurs, coincidint també amb el 45é aniversari de la mort de Christie. El treball dels coautors ha sigut recompensat amb una dotació econòmica de 10.000 euros i veuran el seu treball publicat per Promoció de la Ciutat de Las Palmas de Gran Canaria.

El premi estava previst que se celebrara aqueix mateix dia a la sala cultural Miller, però la borrasca Filomena va fer que els vols es cancel·laran. Per aqueix motiu, el lliurament del premi es posposa per al mes d’abril, coincidint també amb la publicació de l’obra.

Assenyalar que la novel·la s’ha escrit amb un temps molt ajustat. El mes de juny passat es va llançar la primera convocatòria d’aquest certamen de novel·la de misteri com a part del projecte “Cultura en Acció” i Llorens i Peidro no el van dubtar dues vegades. “Era un repte, ens preguntàvem si podríem arribar a temps, però teníem una idea que ens agradava molt i estrenyem l’accelerador i no sols arribem, sinó que hem guanyat”, comenten entre ells.

No és la primera vegada que aquests dos bons amics s’uneixen per a dur a terme projectes. Durant la quarantena, Llorens i Peidro ja estaven treballant mà a mà en una altra idea, però al juliol van començar a parlar sobre presentar-se a aquesta primera edició dels Premis Agatha Christie i ho han aconseguit. “Rebre un premi dona una alegria i una satisfacció íntima molt potent i el que diga que no esmente. És el reconeixement al treball, a la nostra passió, a la dedicació i temps que li posem”, conclou Llorens.

Send this to a friend