Compromís planteja 13 propostes per al Pressupost de 2022

Consideren bàsiques el Pla rehabita II, la recuperació de l'Espai Petit, l'eficiència energètica i l'augment de plantilla de la UPCCA

Compromís planteja 13 propostes per al Pressupost de 2022
Elisa Guillem i Màrius Ivorra han explicat les propostes.

Compromís ha presentat hui les propostes per al Pressupost municipal d’aquest any 2022 que traslladarà al govern local perquè la seua inclusió puga ser considerada.

El portaveu i edil, Màrius Ivorra i la regidora Elisa Guillem han sigut els encarregats d’explicar les 13 propostes, que pertanyen a diferents àmbits, com la política social, la transparència, la cultura o l’educació, entre altres.

Tant Ivorra com Guillem consideren que tots i cada dels plantejaments podrien ser inclosos, ja que, estan detallats i “treballats”, tractant-se de propostes que “no s’estan fent” actualment en el cas d’algunes d’elles, mentre que unes altres, consisteixen a continuar executant-les i ampliar-les, com per exemple, augmentar les activitats culturals i d’oci a l’estiu i estendre-les a tots els barris o incrementar la partida destinada al banc d’aliments, ja que, segons el portaveu “en 2021 ja es va destinar una partida a proposta de Compromís i la pandèmia encara continua present”, per la qual cosa sol·liciten que torne a haver-hi una dotació econòmica per al banc d’aliments.

Un dels punts bàsics presentats des de Compromís és el Pla Rehabita II. Ivorra ha detallat que es tracta d’un pla que ja es va aprovar l’any passat però que “per temes burocràtics” no s’ha dut a terme, per la qual cosa, la petició és que la partida destinada en 2021 s’incloga, perquè s’acumule amb la dotació d’enguany, de manera que s’aquesta es duplicaria per als comptes de 2022. El portaveu ha remarcat que a través d’aquest pla es pretén “posar en lloguer habitatges que ara mateix estan buides. Els propietaris poden accedir a diners que facilitaria l’Ajuntament per a rehabilitar els edificis, i aquests passarien a formar part de la xarxa municipal d’habitatge, amb un lloguer social que marcaria l’Ajuntament. D’aquesta manera, el propietari s’asseguraria un lloguer i en el termini de 4-5 anys, l’edifici tornaria al propietari, dotant a la ciutat la capacitat de tindre més habitatge social”.

La formació valencianista, tal com “hem fet durant tota la legislatura”, ha tornat a posar sobre la taula la soledat no desitjada, i proposa una xarxa de veïns “en la qual hi haja un control, en la qual se sàpia on estan els veïns que estan sols, què els passa, quan ixen al carrer”, per a això, plantegen “qüestions socials i tecnològiques”. Ivorra afig que, respecte a la moció que va tirar avant sobre aquest mateix tema en un ple de l’Ajuntament d’Alcoi, “la qual cosa s’ha fet fins ara no és el que creiem que s’ha de fer, s’ha d’implementar un major control”.

D’altra banda, s’ha posat l’accent en l’eficiència energètica i en els drets energètics. En aquest sentit plantegen augmentar l’eficiència energètica i que, dins de l’OMIC, hi haja un servei específic en el qual la ciutadania puga informar-se sobre els seus drets energètics, amb assessorament, accés a ajudes o explicació de factures d’electricitat i gas.

Així mateix, suggereixen auditories veïnals, en les quals la pròpia ciutadania tinga un accés “més fàcil i assequible” del qual existeix actualment per a conéixer tot el que succeeix a l’Ajuntament, línia en la qual es troba una altra de les propostes, que és que hi haja dades obertes sobre el que ocorre en el consistori.

Fan referència a la promoció del valencià, a un projecte d’intermediació/itineraris personalitzats d’aprenentatge dirigits a la població adulta amb la finalitat d’eliminar, a través de l’educació, “la disparitat de gènere i col·lectius vulnerables”.

Sobre la cultura, es demana recuperar l’Espai Petit perquè siga un lloc de desenvolupament de la cultura, el qual podria albergar també el Museu de la Indústria. Aquest és un altre dels punts més destacats per a Compromís, al costat del Pla rehabita i també l’augment de la plantilla de la UPCCA i del departament de Sanitat. Sobre la UPCCA, Elisa Guillem, explica que l’últim informe sobre addiccions reflecteix “un augment molt preocupant”, mentre que aquest servei “segueix amb els mateixos recursos” que fa anys.

De cara al suport de Compromís al Pressupost que presente el govern del PSOE, remarquen que “si haguérem de votar en consideració amb les coses que diuen que es faran i no és així, això es paralitzaria més del que ja està, i això no pot ser”, fent al·lusió a “compromisos” que segueixen pendents d’anys anteriors, com el parc en la zona d’Horta Major.

Send this to a friend