El Cocentaina HC es proclama campió de la Lliga Sud

El Cocentaina HC ha aconseguit fer història i per primera vegada en la seua història s’ha proclamat campió de la Lliga Sud d’hoquei. A més ho ha fet per la porta gran, tancant la primera fase de la competició sense haver cedit cap derrota, guanyant onze dels dotze partits disputats, a més ha acabat la lliga com a equip màxim golejador amb 97 dianes i com a equip menys golejat amb 32.

Ha avantatjat en dotze punts al segon classificat, el Burguillos extremeny, sent la tercera plaça per al Cájar granadí, mentre que els sevillans del CP Irlandeses han ocupat el quart lloc, quedant-se fora del play-off d’ascens el CP Muro, que ha acabat cinqué.

Els de Mauro Climent van tancar la primera fase de la lliga amb un victòria per 3-8 a casa del Burguillos. Malgrat la clara victòria, el Cocentaina HC va haver de patir per a sumar els tres punts i tancar la competició invictes. El pavelló de Burguillos va registrar un gran ambient en les graderies amb un públic que es va deixar notar al llarg de la trobada. Va ser en la primera part quan els locals van oferir més oposició, si bé el fort ritme imposat pels de Mauro Climent va acabar per decantar el xoc. Destacar el gran partit de Cristian Santiago, Fernando Basañez i Jordi Sempere sota pals. Cristian Santiago va anotar quatre gols, tres va aconseguir Carlos Moltó i un Genís Tomás. Ara el Cocentaina HC haurà d’esperar al sorteig del pròxim dia 18 on es decidirà el calendari de la segona fase. En el bombo entraran huit equips i quatre d’ells ascendiran a OK Bronze. A més de Cocentaina HC, s’han classificat Burguillos, Cájar i Irlandeses per la Lliga Sud, que tindran com a rivals als quatre primers classificats de la Lliga Centre, que són Rivas Lagunas, CP Alcorcón. Santa Mª del Pilar i Albereda Osuna o Les Fregues.