El pressupost municipal creix un 16% i s’eleva a quasi 70 milions d’euros

L'alcalde ha incidit en què està condicionat per la pandèmia i destaca els 13 milions d'inversió, augmentant un 145%

L’edil mostra el gràfic dels serveis en relació als impostos.

L’alcalde Toni Francés i la regidora d’Hisenda, Vanessa Moltó, van presentar ahir la proposta del govern municipal per al pressupost de 2021. Uns comptes que se situen en prop de 70 milions d’euros (69’8), amb un increment del 16,5% respecte a l’any passat. Destaca, a més, un augment de les inversions, que passen de 5,6 a 13 milions d’euros, la qual cosa suposa una pujada del 145%.

Des del govern municipal s’ha posat l’accent que el pressupost per a aquesta anualitat arriba condicionat per la pandèmia i és en aquest sentit que s’ha destinat major quantia a despesa social, amb una inversió de 5’5 milions d’euros, una xifra “rècord” en paraules de Toni Francés. En aquest apartat també s’incrementaran les ajudes d’emergència a famílies, fixant una partida de 720.000 euros; es reforça el personal del departament de Serveis Socials, al mateix temps que hi haurà una partida específica per a implementar un programa per a pal·liar la soledat en la població de majors.

A això se suma la inversió en polítiques d’habitatge, incidint en el foment de l’habitatge social (300.000 euros), com també una quantitat de 600.000 euros destinada a l’adquisició d’immobles.

Un dels pilars, segons assenyalava l’alcalde, és “la reactivació econòmica i social de la ciutat” i en aquest àmbit s’habilitarà una partida de mig milió d’euros en matèria de polítiques d’ocupació, així com una inversió global de 6’7 milions en el marc del pla industrial *Impuls, incloent la millora de polígons (700.000 euros) i la posada en marxa del projecte de la poma de Rodes.

D’altra banda, augmenten les partides en desenvolupament i innovació, amb 6 milions d’euros dins de l’estratègia DUSI (Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat) i també en matèria de transició ecològica, amb una inversió de 2 milions al llarg de l’exercici.

Així mateix, es contemplen millores en el poliesportiu Francisco Laporta (150.000 euros), la reforma del Teatre Principal (200.000), altres 200.000 euros per a habilitar el Museu de Camilo Sesto, a més de millores en el clavegueram de Batoi, la reurbanització de Els Clots i San Pancraç, i 230.000 euros per a continuar amb actuacions en el Centre de la ciutat. La partida de manteniment i millora d’infraestructures augmenta enguany un 27%, tal com ha remarcat el primer edil.

PLE A LA FI DE GENER
Francés subratlla que el govern ha buscat el “consens” per a la confecció dels comptes de 2021, comptant i incorporant aportacions de tots els grups polítics, excepte Guanyar. Amb aqueixa voluntat de “sumar” confia a aprovar a la fi d’aquest mes de gener “el millor pressupost possible per a atendre l’actual situació de pandèmia i per a apostar pel futur d’aquesta ciutat”, conclou.

Send this to a friend