El skate local ja té club federat i escola

L'escola porta funcionant des del mes de setembre

El skate local ya tiene club federado y Escuela
La Escuela lleva funcionando desde el mes de septiembre.

Fa a penes un mes culminava un procés  que tenia molt il·lusionat a un grup de joves “skeaters” locals que aquesta vella pràctica marginal, vinculada al moviment de carrer, els qui buscaven deixar a un costat aquesta clandestinitat de molt de temps, per a convertir-se en el que veritablement són, un esport totalment reglat i olímpic des dels de Jocs de Tòquio, amb el que això suposa no sols per a la seua promoció, també a l’hora d’obtindre ajudes i patrocinadors.
Aquest procés té nom i cognoms i es diu Club Alcoi Skateboarding, que és la denominació que rep la nova entitat que s’ha integrat dins de la Federació de Patinatge de la Comunitat Valenciana.
Darrere d’aquesta vella idea se situa Alejandro Beneito, més conegut com Thatplu, qui no sols es va posar al servei d’aquesta iniciativa aprofitant la seua experiència de diversos anys com a competidor en el circuit autonòmic i nacional, sinó és el responsable de l’escola que va començar a funcionar al setembre passat, com a llançadora a la nova entitat que s’estava gestant.
Encara que la seua aportació ha sigut clau, el president del club és Iñaki Colino, mentre que ell és el vicepresident i com a secretari apareix Adrián Ruiz. “Em fa feliç tot el que hem avançat en aquests últims mesos”, ha explicat Beneito, qui reconeix que “era molt important per al creixement del skate a la ciutat organitzar-nos com a entitat federada. També haver-me deixat la competició, em permet enfocar-me cap a aquest esport d’una altra manera. Per a mi està sent molt important poder transmetre els valors adquirits aquests anys als xiquets que estan venint a l’Escola. Anem a poc a poc, tractant d’adaptar-nos a cada alumne i que siguen ells els que decideixen el seu aprenentatge. El que té de bo el skate és que a més d’un esport, és un art”.

Lola Torres, alumna avantatjada
L’escola porta el nom de Skatelearn i de moment compta amb catorze alumnes, alguns, encara que pocs encara, s’han incorporat al circuit de competició de la Comunitat Valenciana.
Entre els més avantatjats figura Lola Torres, que amb tot just 9 anys està enlluernant pel seu talent i desimboltura. De fet, ja porta aconseguides quatre victòries en proves celebrades en la nostra Comunitat –Canet, Sant Vicent del Raspeig. Sueca i Quart de Poblet–, totes elles puntuables per al ránking nacional. Les classes es desenvolupen al parc de Batoi (al costat del Collao) dues vegades per setmana, dimarts i dijous, de 17,30 a 19,30 hores. De cara a la pròxima temporada es vol contactar amb algun col·legi de la ciutat per a fer classes extraescolars en el propi centre. Abans, al setembre, la intenció és celebrar l’Autonòmic de skate a la nostra ciutat.

Send this to a friend