Els empresaris urgeixen crear el parc industrial

Durant la jornada sobre ‘Alcoi Sud’ celebrada en la Cambra de Comerç

Els empresaris urgeixen crear el parc industrial
La jornada va tindre lloc dijous passat en la Cambra de Comerç.

El sòl industrial ha tornat a ser l’epicentre d’una trobada en el qual ha participat l’empresariat d’Alcoi i que va tindre lloc la setmana passada, en la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de la nostra ciutat.

En aquest cas, el tema principal abordat ha sigut el referent a la possibilitat de situar un parc industrial en la zona de La Canal, en uns terrenys que confronten amb el terme municipal d’Ibi.

L’empresariat considera que la creació d’aquest parc industrial satisfaria “la falta de sòl industrial de qualitat”.

En aquesta jornada tècnica-informativa, Cayetano Sánchez Butrón, redactor d’un complet estudi encarregat per la Cambra d’Alcoi, va explicar les particularitats del sòl que acolliria aquest parc industrial i que, “en cap manera, perjudicaria l’entorn ambiental de l’aqüífer del Molinar”, segons s’indica des de la Cambra de Comerç.

Del citat estudi “es desprén que el parc industrial ‘Alcoi Sud’ pot albergar grans empreses, i que l’actuació urbanística ha de comptar amb la col·laboració públic-privada. Això sí, respectant amb les mesures restrictives que marque la legislació actual pel que al Medi Ambient de refereix”.

Per part de la Cambra de Comerç es considera que aquest projecte ha d’estar liderat per l’Ajuntament d’Alcoi “ja que no es tracta d’una iniciativa privada i sí d’interés general per a la ciutat”, segons s’indica.

Des de la Cambra de Comerç, a través del seu president, Pablo de Gracia, “es va insistir en la necessitat de trobar solucions concretes pel que a aquest parc empresarial es refereix, i donada la situació demogràfica, la fugida d’empreses i sobretot del talent que es generen al Campus d’Alcoi, l’Escola d’Art i els centres de Formació Professional”, així mateix, va fer una crida al consens i la sensatesa per a trobar solucions que no es dilaten més en el temps.

A la jornada també van acudir representants de FEDAC, del Campus d’Alcoi de la UPV, de l’Ajuntament d’Alcoi, d’AITEX, del sector tèxtil, així com membres d’entitats ecologistes, Júlia Moltó per la Carrasca i Alexandre Sanfrancisco de Salvem el Molinar. Tots dos “van desaconsellar la construcció del parc empresarial en al·legar que és impossible que no es produïsca alguna afecció sobre l’Aqüífer”.

Send this to a friend