Entitats i particulars podran adherir-se a la Medalla d’Or d’Antoni Miró

L'Ajuntament obrirà el termini demà, 2 d'agost

Entitats i particulars podran adherir-se a la Medalla d'Or d'Antoni Miró
L’Ajuntament d’Alcoi ha plantejat atorgar les màximes distincions a Antoni Miró. | ARXIU

Demà, 2 d’agost, l’Ajuntament d’Alcoi publicarà els models perquè aquelles entitats o particulars que ho desitgen, s’adherisquen a la proposta de concedir les distincions de Medalla d’Or i títol de Fill Predilecte a l’artista Antoni Miró.

Aquestes adhesions s’afegiran a la ponència on s’argumenta el perquè d’aquests reconeixements, que serà llegida per l’alcalde en el Ple Municipal en el qual s’entregaran les distincions, a celebrar al setembre.

Els citats models d’adhesió estaran disponibles en l’apartat de Cultura de la web municipal. El termini que s’ha estipulat estarà obert des del mateix dilluns, fins al 5 de setembre.

Les entitats que desitgen sumar-se a les distincions proposades des de l’Ajuntament d’Alcoi cap a Antoni Miró, hauran de presentar el document de manera telemàtica, a través de la seu electrònica municipal. Per a això, hauran de seleccionar ‘Tots els tràmits’ i dins de l’apartat ‘àmbit’, hauran de triar ‘Educació, Cultura, Oci i Esports’ i marcar la secció ‘Concessió d’honors i distinció’.

En el cas dels particulars que vulguen adherir-se, hauran de seguir aquest mateix procediment telemàtic, però també tindran l’opció d’enviar el document emplenat i signat per correu electrònic a l’adreça protocol@alcoi.org o entregar-ho presencialment en la recepció de l’IVAM CADA Alcoi, al carrer Rigoberto Albors, 8. Podran fer-ho de dimecres a divendres, en horari d’11 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

REACCIONS PARTITS
La proposta per a atorgar les citades distincions a l’artista alcoià ha generat la reacció de diversos dels grups polítics de l’oposició.

D’una banda, recordar que Vox i Ciudadanos s’han sumat a la negativa del Partit Popular a aquest plantejament. El portaveu de Vox, David Abad, afirma que “mai donarem suport a aquestes postures en les quals s’enalteix a persones que pretenen dividir la nostra nació i enfrontar a la societat. No valorarem la trajectòria artística d’Antoni Miró, perquè la nostra negativa es refereix als valors que transmet”. Aquest mateix argument, és compartit per Cs, que aclareix que la seua negativa és “pel biaix clarament independentista de l’homenatjat que, d’altra banda, entela el seu mèrit artístic, el qual reconeixem”.

Per l’altre, Guanyar ha manifestat “satisfacció” per aquesta proposta i critica la negativa dels altres partits: “no entenem com la ideologia cega així a la dreta del nostre poble”, en paraules de l’edil Sandra Obiol, qui afig que “Antoni Miró ha rebut molts reconeixements al llarg de la seua vida però intuïm que un dels quals més apreciarà és el que prové d’Alcoi. Ha aconseguit com a pocs fer una proposta artística global amb profundes arrels locals. Ha invertit durant tota la seua vida esforços, preocupacions i recursos en aquesta ciutat. Pensem que és hora de retornar aquestes dedicacions amb un agraïment i reconeixement formal”.

Send this to a friend