L’Alcoyano és equip de la Primera Divisió RFEF

Amb la seua victòria 0-1 en El Regit d'Atzeneta i la derrota de l'Hèrcules en el Rico Pérez davant l'At. Levante

En el partit s’ha deslligat l’eufòria entre els jugadors en confirmar l’ascens.

L’Alcoyano ja és nou equip de la Primera Divisió RFEF mancant una jornada per a la conclusió de la primera fase de la lliga i després de guanyar 0-1 el derbi veïnal en El Regit d’Atzeneta. A aquesta victòria blanc-i-blava s’ha sumat la derrota de l’Hèrcules en el Rico Pérez enfront de l’At. Levante. L’únic gol del partit ha sigut obra de Mourad, un golàs de l’hispà-marroquí, precisament quan més estaven estrenyent els de David Albelda, quan s’emportaven quatre minuts de la segona part. Per als de Vicente Parras suposa el segon ascens consecutiu, l’any passat de Tercera a Segona B i est a la nova Primera Divisió RFEF.

D’eixida, Vicente Parras ha tirat mà al pla B, amb fins a cinc canvis respecte a l’onze de la passada jornada, amb novetats en totes les línies menys en la porteria, on José Juan continua intocable. En defensa Solbes ha sigut lateral, volta de Raúl González i Primi, primera titularitat d’Omar Ramos en el centre del camp, on també han tornat Ramón i Diakité, mentre que a dalt Jona ha sigut el 9 de referència.

El derbi ha començat intens, amb els dos equips buscant tindre el seu lloc en el partit, l’Atzeneta més previngut i el Deportivo donant la sensació de ser més atrevit. En un dels molts forcejaments per les reduïdes dimensions de El Regit, la pilota ha caigut als peus de Nemesio, la saga blanc-i-blava s’ha quedat mirant al linier i l’atacant local s’ha quedat només davant José Juan, que intuint l’acció, ha estat molt ràpid, tocant el just en la seua eixida mentre les protestes visitants refermaven sobre el col·legiat.

Aquesta acció ha fet espavilar a l’Alcoyano veient que l’Atzeneta amb molt poc ha estat a punt d’avançar-se en el marcador. Els blanc-i-blaus han buscat bolcar el seu atac en Omar Ramos, aprofitant la qualitat del de Tenerife, però en la seua primera titularitat no s’ha sentit còmode, ni tampoc ha trobat els espais per a fer el suficient mal a una saga local que replegava sense concessions.

D’ací al final del primer temps, poc futbol, moltes imprecisions i cap ocasió, per la qual cosa l’empat sense gols al descans s’ha ajustat al vist sobre el terreny de joc, amb dos conjunts que en cap moment han eixit a especular però que tampoc han tingut la precisió suficient en les seues accions d’atac, especialment l’Alcoyano que ni tan sols ha disparat sobre la porteria de Lucas.

La segona part ha començat amb l’Atzeneta disposat a no esperar i s’ha bolcat sobre l’àrea de José Juan. Iosu Villar ha tingut la millor ocasió en un tret des de la frontal però el que són les coses, els de David Albelda estaven protagonitzant els seus millors minuts però una sabatada de Raúl González l’ha controlat estupendament Mourad, l’hispà-marroquí ha aguantat bé l’envestida del seu marcador i després de trepitjar àrea ha manat amb un toc subtil lluny de l’abast de Lucas, avançant així als blanc-i-blaus i deixant l’Atzeneta amb cara de no entendre res.

Als de David Albelda no li ha quedat una altra que posar una marxa més per a bolcar-se en atac mentre que el Deportivo ha passat a gaudir dels espais que tant li havia costat trobar en els minuts anteriors. Amb els blanc-i-blaus posant el forrellat en defensa, a dalt Mourad amb els seus moviments es bastava per a ser tot un maldecap per a la saga de l’Atzeneta. Els locals han gaudit d’una bona ocasió a cabotada de Javi Serra a centre de Javi García desactivada per José Juan, que ha tornat a intervindre amb encert al tret d’Ayo.

En aqueix ‘sinvivir’ que ha sigut l’últim quart d’hora per l’empenyiment local, Juanan ha desaprofitat l’oportunitat de fer el segon per una mala decisió i no buscar el tret. El final ha sigut apoteòsic després de tres minuts de descompte, els jugadors del Deportivo han hagut d’esperar uns segons al fet que finalitzara la trobada del Rico Pérez i es confirmara la derrota de l’Hèrcules davant l’At. Levante (0-1), un resultat que classificava matemàticament als blanc-i-blaus per a la nova Primera Divisió RFEF mancant una jornada per a la finalització de la primera fase de la lliga. Amb la confirmació del marcador del Rico Pérez, s’ha deslligat l’eufòria sobre la gespa de El Regit i la plantilla de l’Alcoyano íntegrament ha celebrat en gran la classificació

Fitxa tècnica:

• Atzeneta: Lucas, Ferreres, Paco Aguza, Iosu Villar, Javi García, Nemesio (64′ Javi Serra), Guille Andrés (60′ Christian), José Manuel, Carles Rosell (60′ Paco Sáez), Ayo i Álex Chico
  • Alcoyano: José Juan, Solbes, Primi, Raúl González, Pablo Carbonell, Ramón (64′ Jordán), Jony Ñíguez, Diakité, Omar Ramos (51′ Alberto Rubio), Mourad i Jona (51′ Juanan)

Àrbitre: Masip Vidal. Va amonestar als locals Ayo i Javi García i al visitant Diakité i el tècnic Vicente Parras.

El gol: 0-1 (min. 49) Mourad.