L’Alcoyano fa saltar la banca en La Rosaleda

Els blanc-i-blaus ofereixen un recital en el primer temps amb els gols de Sergi García i José Lara i resisteixen després del descans davant el Màlaga i 20.630 ànimes donant-li supor

Farru, uno de los grandes protagonistas del partido, intenta quitar el balón a un rival. Foto: Málaga CF.

El futbol és de valents i l’Alcoyano ha demostrat en La Rosaleda que és un equip fet d’una altra pasta, capaç de créixer-se en els millors escenaris de la categoria. En La Rosaleda ha donat tot un recital en el primer temps, amb un José Lara estel·lar, liderant a un Deportivo que ha emmudit unes graderies amb 20.630 espectadors. Després del descans, el partit ha tingut un altre guió, el Màlaga ha marcat prompte, Kevin ha reduït diferències de penal, i de l’eufòria amb la qual s’ha arribat al descans amb el 0-2 s’ha passat al més absolut dels sofriments per a arribar l’èxtasi en el 95, després de cinc minuts de temps afegit, amb la graderia xiulant als seus i els jugadors del Deportivo abraçats, la victòria 1-2 és el just premi al partidàs dels de Vicente Parras que ja tenen el seu primer triomf de la temporada lluny del Collao, segon consecutiu.

Potser per la necessitat de guanyar després de dos empats seguits o pel gran ambient que registrava La Rosaleda, amb 20.635 espectadors en les graderies, la veritat és que el Màlaga va posar la directa d’eixida amb fins a tres ocasions de gol, com més clara que l’altra. Res més començar, en el minut 8, centre  de Dioni i rematada de cap de Roberto que s’estavella en el cep del pal. Tres minuts més tard, una pèrdua absurda de la pilota en l’inici de la jugada, el Màlaga que a penes necessita tres passes per a plantar-se amb perill a l’àrea de Jaume Valens i el tret del lateral Gabilondo, qui es precipita i remata per damunt del travesser.

Va haver-hi una tercera ocasió, ara amb Dioni de protagonista, qui aguanta bé de Primi i es trau una tret amb la cama dreta que Jaume Valens es trau la pilota de damunt com pot. Ací es va acabar tot l’arsenal ofensiu dels de Sergio Pellicer, ja que en un obrir i tancar d’ulls el partit anava a canviar increïblement de guió, amb un Deportivo prenent el comandament del xoc amb un José Lara estel·lar. En el 17, contraatac de llibre dels de Vicente Parras amb José Lara alçant el cap en el cercle central i manant la pilota sobre la carrera de Sergi García, que després de fer fallida a Gabilondo, amb classe ha aconseguit batre a Herrero.

Golàs de José Lara

Amb la graderia de La Rosaleda fins i tot fregant-se els ulls incrèdula del que estava veient, ha arribat el golàs de José Lara, qui ha maniobrat amb mestratge dins de l’àrea per a la pilota dibuixar una rosca i malgrat l’estirada d’Herrero ha acabat en el fons de la porteria emmudint a una graderia que ha tardat a reaccionar. Va poder arribar el tercer, amb la signatura d’Agüero, un dels dos malaguenys en la plantilla del Deportivo, però el 10 blanc-i-blau no ha dirigit bé el seu llançament de falta des del pic de l’àrea i ha marxat per damunt de la porteria d’Herrero.

Veure per a creure,el Deportivo  ha vingut a signar una primera part de somni en el lloc idoni, en un escenari de Champions i amb milers d’ulls rendint-se al recital dels blanc-i-blaus en atac, amb un José Lara estel·lar i ben acompanyat per un equip que s’ha mogut com una orquestra increïblement afinada. Per a aprofundir encara més en la ferida oberta per l’Alcoyano en els primers 45 minuts, una pèrdua de la pilota de Dani Lorenzo, Sergi García que marxa disparat feia porteria, intenta fer una bicicleta per a tractar de fixar al seu marcador i el posterior s’acaba perdent sense arribar a veure porteria.

Del que ha pogut ser el 0-3 s’ha pogut passar a un 2-2 en un obrir i tancar d’ulls. En el 51, penal per al Màlaga que ha transformat Kevin a la dreta de Jaume Valens, que ha endevinat les intencions de l’extrem malagueny, però anava tan ajustat que ha acabat entrant.

En la següent jugada, bon atac dels malaguenys que han portat la pilota d’una banda a l’altra, posterior centre i gol de Loren Zúñiga, anul·lat pel col·legiat de Tenerife Pérez Peraza, que ha vist que s’havia ajudat de la mà per a fer el control. El 1-2 ha donat motius al Màlaga per a començar a creure espentat per una graderia bolcada amb el seu equip i que per moments ha donat ales als de Sergio Pellicer. No obstant això, el Deportivo  s’ha fet fort en defensa amb Farru i Primi mantenint a ratlla a Dioni i Roberto, els dos “killers” locals.

En el 74 Dani Lorenzo ha estat molt a prop enviant el seu tret des de la frontal per damunt del travesser. Els últims deu minuts més el descompte han sigut de màxim sofriment amb el Màlaga estrenyent fins al final. Nou triomf del Deportivo, segon consecutiu i ara a pensar el dissabte en el Reial Madrid Castella de Raúl González, que visita el Collao (18 hores). Mancant la jornada de demà, l’equip se situa 13é amb 15 punts i allunyat en tres dels llocs de descens.

Fitxa tècnicaa técnica

Málaga: Herrero, Gabilondo, Nelson Monte, Einar (73’ Antoñito), Dani Sánchez (81’ Víctor), Larubia (37’ Kevin), Genaro (46’ Loren Zúñiga), Dani Lorenzo, Juan Hernández (46’ Manu Molina), Roberto i Dioni.

Alcoyano: Jaume Valens, Campabadal, Primi, Farru, Nieto, José Lara (73’ Sergi López), Albisua, Imanol (46’ Juanan), Sergi García (73’ Armental), Agüero (81’ Pablo Carbonell) i Raúl Alcaina (58’ Pradera).

Árbitro: Pérez Peraza (Tinerfeño). Va amonestar als locals Kevin i Nelson Monte i als visitants Imanol i Jaume Valens.