L’hoquei també és per a xiques

L'Alcodiam presenta en competició al seu primer equip femení

L'hoquei també és per a xiques
Components del primer equip femení de l’Alcodiam.

El Patí Alcodiam està completant una commemoració del 70 aniversari de ple gaudi. No sols per tot el que envolta al seu primer equip, amb aqueix retorn a l’OK Lliga i el títol de la Copa de la Princesa, amanit per una esperançadora arrancada de lliga, sinó que a nivell de pedrera les coses també roden de meravella amb eixa convocatòria de Javi Verdú per a disputar el recent Europeu Sub’19 –la primera crida d’un jugador local per a formar part de la Selecció Espanyola–, i que per primera vegada el club tindrà un equip filial en l’OK Bronze.

Per si no fos prou, en l’Alcodiam es va celebrar la setmana passada l’estrena en competició del primer equip enterament femení. Un camí que van obrir Cata Mir, Teresa Payá, Marta Cerrada, Júlia Castañer i Sara García, que en la majoria de casos van haver de fer les maletes per a continuar practicant hoquei per la falta de jugadores per a completar un equip local de xiques.

Alguna cosa ha començat a canviar en la pedrera de l’Alcodiam des de fa un parell d’anys. No sols perquè ha passat en poc temps de tindre uns 80 jugadors a sobrepassar la barrera del centenar i situar-se entorn dels 110 aquesta temporada. Per a major gaudi, ha sigut en l’etapa d’iniciació on s’ha experimentat un major creixement. El boca a boca ha funcionat, així com uns avantatjosos preus que han fet possible que una trentena entre xiquets i xiquetes s’hagen llançat a practicar hoquei. Amb 50 euros se’ls oferia la possibilitat de tindre patins, guants i un carnet per a veure els partits d’OK Lliga del primer equip.

La resposta no va tardar massa a aflorar, sobretot a l’hora d’atraure xiquetes a un esport amb poc arrelament entre el públic femení que preferia iniciar-se en altres disciplines, amb alguna excepció que en un moment donat havia de triar entre penjar els patins o marxar-se fora de les nostres ciutat per a continuar creixent com a jugadores.

Amb el primer equip femení de l’Alcodiam tirant a rodar, s’obri un camí per a totes aqueixes xiquetes que abans van voler jugar a l’hoquei però no van tindre massa oportunitats. El ventall d’edats va des dels 7 als 12 anys. No els ha importat començar a jugar i que siguen sancionades per alineació indegudes per tindre a xiquetes que excedeixen de l’edat permesa en prebenjamí, que és la categoria en la qual s’han inscrit en la lliga federada. “Això de menys és el resultat, el més important ha sigut obrir un camí i ara el que volem és continuar avançant i consolidar el que hem aconseguit per a millorar-lo en el futur”, assegura Marc Grau, jugador de l’Alcodiam d’OK Lliga i al costat del seu company Gonzalo Pérez, responsables de l’equip equipe prebenjamí femení.

Cap dels dos va poder ser present en eixe primer partit disputat en la pista exterior del poliesportiu Francisco Laporta enfront de Cocentaina HC en trobar-se de viatge per jugar aqueixa nit a Igualada. En el seu lloc va ser Hugo Verdú qui es va encarregar de donar les instruccions durant la trobada. “El boca a boca entre elles també està funcionant molt bé i altres dues xiquetes entre 4 i 5 anys han vingut aquests dies a provar”, indica amb satisfacció Marc Grau. L’equip el formen Estrella Santonja, Enma Francés, Melissa Want, Alba Jiménez, Carla García, Leire Verdú, María Arguello, Carmen García, Martina Reche, Arturo Lozano, Roger i Ana.

Send this to a friend