Més de 2.800 estudiants intervenen en la campanya d’educació viària

En aquesta ocasió s'ha incidit en la informació sobre els Vehicles de Mobilitat Personal

Més de 2.800 estudiants intervenen en la campanya d'educació viària
Una imatge de la campanya d’educació viària.

La Policia Local d’Alcoi, degana en tota Espanya en matèria d’educació viària, ha dut a terme al llarg del curs 2021-22 una nova campanya de formació i sensibilització, la qual s’ha caracteritzat per la represa de totes les activitats en els nivells previs a la pandèmia i a la participació de pràcticament els mateixos centres educatius –excepte un– que abans de la pandèmia.

D’aquesta manera s’han dut a terme 124 actuacions, en les quals han participat un total de 2.828 estudiants de centres d’Educació Infantil, Primària, Secundària i Educació Especial d’Alcoi –CP Romeral, CP Sant Vicent, CP Horta Major, CP Miguel Hernández, La Salle, Salesians Sant Vicent Ferrer, Sant Roc, Paules, Santa Ana, Esclaves, Carmelites, CPEE Tomás Llàcer, IES Andreu Sempere i IES Pare Vitòria–. A aquests, cal sumar set alumnes i alumnes de l’escola Velorecicla d’Agres i altres cinc persones de Creu Roja Alcoi.

La campanya ha estat també marcada per l’aparició a la nostra ciutat dels patinets elèctrics de lloguer, per la qual cosa l’equip que duu a terme aquestes accions, les ha adaptades a l’educació viària, després d’observar el gran nombre d’infraccions de trànsit que es cometen per desconeixement de l’ordenança municipal i de les normes estatals.

A partir de quart de Primària i especialment durant l’ESO s’ha incidit en la informació sobre els Vehicles de Mobilitat Personal, diferenciant entre els patinets amb o sense motor, la bicicleta i el ciclomotor.

Els continguts han estat adaptats als diferents cicles educatius. També s’han centrat en l’ús de les noves tecnologies i com utilitzar-los de manera segura tant quan som vianant com quan s’ocupa un vehicle.

Send this to a friend