Natàlia Gisbert escriurà el manifest del 9 d’Octubre i Neus Úbeda presentarà la gala

L'acte de lliurament dels premis serà celebrat en el Teatre Calderón

Natàlia Gisbert escriurà el manifest del 9 d'Octubre i Neus Úbeda presentarà la gala
Natàlia Gisbert i Neus Úbeda.

L’alcoiana Natàlia Gisbert, pediatra a l’Hospital de Sant Joan i guanyadora del primer premi de novel·la Isabel-Clara Simó amb la seua obra ‘Vi i veritat’, serà enguany l’encarregada d’escriure i declamar el manifest institucional del 9 d’octubre de 2022, mentre que la comunicadora Neus Úbeda presentarà l’esdeveniment que, un any més, se celebrarà en el teatre Calderón.

Gisbert, llicenciada en Psicologia i graduada en Medicina, Gisbert va guanyar amb la seua primera obra la primera edició del Premi Ciutat d’Alcoi de novel·la Isabel-Clara Simó, guardó al qual segueix vinculada, ja que en aquests moments forma part del jurat de la seua tercera edició.

Conduirà la gala la comunicadora Neus Úbeda. Llicenciada en comunicació audiovisual al campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV), la seua trajectòria professional està lligada als mitjans de comunicació, especialment a la ràdio. Actualment compagina el seu treball en les ones amb el seu propi podcast “Cuestionando que es gerundio”.

L’acte tindrà lloc a partir de les 12.00 hores en el Teatre Calderón i comptarà amb un concert interpretat enguany per la Unió Musical. En el transcurs de l’acte es llegirà el manifest i s’atorgaran premis Nou d’Octubre, encara per determinar a l’espera de rebre aquest mateix dijous les propostes dels diferents partits polítics i comissions. Dilluns que ve s’ha programat la convocatòria per a determinar les persones i entitats guardonades.

Segons subratlla el regidor de Cultura, Raül Llopis, “Alcoi demostra una vegada més ser una ciutat amb un extens planter d’artistes, intel·lectuals i professionals com Natàlia Gisbert i Neus Úbeda, que confereixen prestigi i solvència a aquest acte, amb el qual volem homenatjar aquella persones i entitats destacades en la defensa de la nostra llengua i les nostres arrels”.

Send this to a friend