Un triomf que convida a somiar

L'Alcoyano venç en el Romà José Fouto de Mèrida amb tres golassos, abans del descans ha marcat José Lara i en la segona part han sentenciat Agüero i Álvaro Vega

Jugadors dels dos equips en una acció en l’àrea de l’Alcoyano. Foto: UD Mèrida.
  1. Punyada damunt de la taula de l’Alcoyano, que ha aconseguit un triomf que se suma a l’aconseguit la passada jornada enfront del líder Castelló i que convida a somiar en una cosa gran. Victoria 1-3 front a casa d’un Mèrida que portava set jornades sense perdre, un triomf que val nou punts, ja que als cinc d’avantatge que tenien els blanc-i-blaus se sumen els tres aconseguits i el ‘goal average’. Els de Vicente Parras han tirat d’efectivitat per a derrocar la porta del Romà José Fouto van aconseguir tres gols en les seues tres rematades a porteria, a més tres golassos, el primer de José Lara abans del descans, per a en la segona part sentenciar Agüero i Álvaro Vega.

Bon primer temps dels blanc-i-blaus, a més molt ben jugat per l’Alcoyano, que ha sabut aguantar l’estirada dels primers minuts del Mèrida, que amb les línies molt avançades, ha creat molts problemes als de Vicente Parras. Res més arrancar, al primer minut, Chuma controla en la frontal i el seu tret s’ha anat desviat. Ha sigut el primer avís, ja que cinc més tard, després de dos serveis de cantonada consecutius dels locals, Bourdal ha tornat a posar en dificultats a la saga blanc-i-blava amb la seua rematada de cap. Eren minuts de setge constant per part del Mèrida, sense arribar a l’aclaparament, però sí que a l’Alcoyano li costava una barbaritat evitar que la pilota estiguera constantment rondant l’àrea de Jaume *Valens.

Als dues centrals, Álvaro Vega i el debutant com a titular Javi Jiménez, se’ls acumulava el treball, per cert molt ben resolt per tots dos. Fins que al Mèrida han començat a fallar-li les forces, també és cert que es començava a veure a l’Alcoià més ben posicionat, fins que passada la primera mitja hora de joc els blanc-i-blaus han decidit fer un pas al capdavant i els últims minuts de la primera part han tingut un altre color.

En un d’eixos acostaments, ha arribat la genialitat de José Lara, que ho ha fet tot. Era el minut 39, el sevillà ha controlat una pilota prop de l’àrea i lluny d’alçar el cap, ha fixat la mirada en la porteria del Mèrida i fins allí que s’ha anat. Després de diversos amaguades i una retallada final per a acomodar-se la pilota a la seua cama esquerra, ha armat un tret creuat al qual res ha pogut fer el meta Juan Palomares.

Màxima efectivitat dels blanc-i-blaus, hui en el Romà José Fouto vestits de verd, com és habitual aquesta temporada lluny del Collao, ja que en el seu primer i únic tret a porteria l’Alcoyano ha aconseguit marcar, un gol que li ha permés anar-se al descans amb avantatge en el marcador (0-1).

El Mèrida ha començat amb ràbia la segona part, s’ha anat per l’Alcoyano i a punt ha estat d’aconseguir l’empat, a més en dues accions quasi consecutives. En el 47, pilota a l’àrea, Jaume Valens buida en curt i la pilota li cau a Mizzian, però el marroquí no encerta a rematar, acabant la jugada en un aldarull resolt finalment per la saga blanc-i-blava.

TRET DE BUSI AL TRAVESSER
    I tres després, en el 50, el Mèrida ha disposat de la seua millor ocasió fins a eixe moment. Bona acció de Sandoval, la seua pilota al punt de penal acaba arribat als peus de Busi, que només davant Jaume Valens acaba estavellant el seu tret en el travesser.

Però el que són les coses, l’Alcoyano ha tornat a tirar d’efectivitat i en el seu segon tret també ha tornat a donar en la diana. Acabaven d’anunciar el nombre d’espectadors en el Romà José Fouto, un total de 2.749, quan hi ha hagut una falta en el vèrtex de l’àrea del Mèrida, fins allí s’ha dirigit Agüero, que amb cama esquerra ha disparat amb força, ningú ha arribat a tocar la pilota i entre un núvol de cames ha acabat en el fons de la porteria de Juan Palomares.

Doble alegria per als blanc-i-blaus, ja que no sols deixava el partit molt encarrilat, sinó que se silenciava a un Mèrida que començava a donar molts problemes. No obstant això, la tranquil·litat ha durat molt poc, ja que deu més tard, en el 72, el marroquí Mizzian li ha guanyat la posició i d’una manera poc ortodoxa ha enganxat un centre que ha acabat en el 1-2 amb una habitació de partit més el descompte encara per jugar-se. Però aquesta nit l’Alcoià estava tocat per una vareta màgica i ha arribat el tercer, després d’una falta sobre Sergi López, ha sigut Pablo *Ganet qui ha posat la pilota en joc amb una rosca al segon pal i allí ha aparegut Álvaro Vega, aquesta nit capità blanc-i-blau, que s’ha elevat entre un núvol de caps per a d’una espectacular cabotada anotar el 1-3 en el minut 85.

Al final, tot l’equip ha anat cap al lloc en el qual es trobaven la trentena d’aficionats blanc-i-blaus desplaçats fins al Romà José *Fouto. Ha sigut molt emotiu veure plorar a Javi Jiménez, qui no ha pogut evitar emocionar-se en la seua estrena com a titular i després de molt de temps sense jugar. A més, el central ha sigut dels destacats del xoc.

Fitxa tècnica

– Mérida: Juan Palomares, Raúl Beneit, Bourdal, Eliseo (79’ Pipe), Damián Canedo (86’ Padilla), Busi (62’ Javi Martín), Acosta, Juanjo Sánchez (79’ Bonaque), Dani Sandoval, Mizzian i Chuma (62’ Álvaro Juan)

– Alcoyano: Jaume Valens, Sergi López, Javi Jiménez, Álvaro Vega, Javi Antón, De Palmas (67’ Armental), Albisua, Imanol, Agüero (72’ Pablo Ganet), Juanan i José Lara (72’ Dani Selma)

Àrbitre: González Páez (Andalús). Va amonestar als locals Eliseo, Bourdal , Bonaque i Sandoval i al visitant José Lara.

Els gols: 0-1 (min. 39) José Lara. 0-2 (min. 62) Agüero. 1-2 (min. 72) Mizzian. 1-3 (min. 85) Álvaro Vega.