Alcoi recupera tots els actes per a tornar a ser Ciutat del Nadal

La ciutat aspira al fet que el pròxim Nadal puga tornar a viure's de la forma en què es feia abans de la pandèmia

Alcoi recupera tots els actes per a tornar a ser Ciutat del Nadal
En aquest 2021, els actes de Nadal van estar condicionats per la Covid-19. | ARXIU

Recentment, l’Ajuntament donava a conéixer diverses qüestions que anticipen l’arribada del Nadal. La primera, la imatge promocional que ha sigut triada per a dur a terme campanya de difusió d’Alcoi com Ciutat del Nadal. Es tracta d’una imatge austera però emotiva en la qual es mostra als tres Reis Mags d’esquena, simbolitzant el desig del seu retorn amb la major normalitat possible.

I amb aquest esperit precisament, el de tornar a gaudir d’unes festes nadalenques tal com ho féiem fins a l’any previ a la pandèmia, és que s’ha plantejat de nou una extensa programació que inclou tots i cadascun dels actes habituals que han fet d’Alcoi la Ciutat del Nadal. En aquesta programació es recuperen les visites al Casal del Nadal, les rutes guiades tematitzades, concerts, exposicions i pesebres, la tradicional representació de ‘La Cuna del Mesías’, i del 4 al 8 de desembre torna la Fira del Nadal a la Glorieta.

Quant als actes previstos, el tret d’eixida serà el dissabte 4 de desembre, amb la col·locació del cartell anunciador de la Cavalcada, obra d’Ana Belda Tudela, i l’encesa de les llums nadalenques. El següent serà ja el 31 de desembre, per a reprendre l’acostumada festa de Cap d’any en La Bandeja, i també aqueixa mateixa vesprada està programada la celebració de la tradicional Sant Silvestre.

TRILOGIA I CAMPAMENT REAL
D’altra banda es compta amb poder realitzar en el seu format habitual els actes típics de la trilogia ‘epifánica’ alcoiana: Les Pastoretes –el diumenge 2 de gener–, el Dia de la Burreta i la Cavalcada de Reis. A més, el matí del 5 de gener es confia a poder tornar a visitar el Campament Real en el Preventori, en un acte organitzat per l’Associació Cultural Samarita.

“Esperem que tots els actes puguen desenvolupar-se i viure’s com era costum abans de la pandèmia, la programació està subjecta a possibles modificacions si en algun moment canvia la situació sanitària a pitjor, però confiarem que tot isca bé i complint amb totes les mesures Alcoi puga tornar a lluir com la Ciutat del Nadal que és”, assenyala l’alcalde Toni Francés.

Send this to a friend