Nombroses accions a Alcoi per la Capitalitat Cultural

Dutes a terme durant la primera meitat d'enguany

Numerosas acciones en Alcoy por la Capitalidad Cultural
Ruta de Joan Valls del pasado domingo. | AJUNTAMENT ALCOI

Alcoi va ser designada Capital Cultural Valenciana l’11 de desembre de l’any passat a València. La Covid-19 va impedir, principalment en els primers mesos del 2021, dur a terme accions per la citada Capitalitat, ja que es van realitzar tan sols tres entre gener i febrer: l’estrena de ‘Icària’ de La Dependent en el Teatre Calderón, i les presentacions del llibre ‘Museu Arqueològic d’Alcoi (1945-2020) 75 anys cuidant el nostre patrimoni’ i la Revista Nº29 Recerques del Museu d’Alcoi.

No obstant això, al març les accions es van multiplicar, un total de 18. D’una banda, tres presentacions: la del llibre ‘Alcoi en l’època de Ferran VII, 1812-1833’, revista EINES núm. 29 i el llibre Isabel-Clara Simó. Cinc exposicions: Anatomia d’un Lloc – Maria Josep Zanon- Homenatge a Isabel-Clara Simó, Poderoses d’Alejandro Mañas, Transitant per Alcoi – Homenatge a Isabel-Clara Simó i Cronografías. Dues jornades Industri.Art, una Nacho Ruiz i una altra amb Eva Mengual sobre tècniques de producció d’obra gràfica. I finalment, set espectacles: L’Isola Disabitata – Òpera de Cambra de les Arts, VerdCel: SOS (festival Barnasants); Un hivern a Viena – AAMA; Sol Picó – Malditas Plumas; 9 – Companyia Gossos Danesos; Homenatge José Luis González; Xavi Castillo – L’Actualitat en 3 patades i la Convocatòria dels Premis Ciutat d’Alcoi d’Art Llançadora.

Pel que respecta al mes d’abril, va haver-hi 19 accions entre espectacles, presentacions, exposicions i jornades, com per exemple, l’Homenatge+25 a Ovidi Montllor, el Cicle Corrents Continus, els concerts d’Exaltació de la Música Festera o la celebració del Dia del Llibre i la presentació del XLVII Premi Ciutat d’Alcoi de Teatre ‘Pep Cortés’ i l’II Premi Ciutat d’Alcoi de Novel·la ‘Isabel-Clara Simó’.

Al maig s’han dut a terme 15 accions culturals. Les exposicions hetero dòxia, Sentografies – Homentge a Sento Masià, La Càmera i la Vida – Francesc Jarque, Mariola eix de Cultura, Vigreyos ‘Apologia de la Ceràmica’ i Escultura Infinita. A més, Medea, Ànima Espanyola, els dos concerts de Corrents Continus, Marco Pompero i Joe Pask i els 4 d’Exaltació de la Música Festera. Cal destacar la XXX Mostra de Teatre – Fira d’Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana, amb 23 representacions.

Finalment al juny ja s’han fet els espectacles Phízate i Pep Gimeno Botifarra amb Miquel Pérez, així com les presentacions ‘Metralla’ i “El decapitado de Harrogate”. Divendres passat va ser el torn de l’Orquestra de Cambra de la Comunitat Valenciana, el dissabte dia 12 l’Auditori Amando Blanquer va acollir els concerts d’exaltació de la ‘Música Festera per a Dolçaina’ i el diumenge es va executar la Ruta literària Joan Valls. Així mateix, destacar que a partir d’aquest divendres es podrà veure l’exposició Paisatge Quotidians – Art Contemporani de la Generalitat Valenciana en La Capella i el dia 20 serà el Concert Fi de Curs de la Harmònica Alcoiana a l’Àgora.

En la pròxima meitat de l’any tindrem la programació d’activitats, cinema i música Viu l’Estiu, a més d’un gran nombre d’exposicions, concerts i accions com l’Aplec de Dansa del País Valencià, les Jornades Patrimoni Industrial Província d’Alacant, la I Mostra de Teatre Amateur d’Alcoi Teatram, el Festival d’Animació Animalcoi i l’espectacle Vivir así es morir de amor, i moltes altres que s’aniran anunciant.

Send this to a friend